ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Βρετανία: Προωθεί ρυθμιστικό πλαίσιο για τα crypto - Δημιουργεί το δικό της NFT

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον να ηγηθεί στον δρόμο προς τα crypto, δήλωσε ο αρμόδιος για το Citi υπουργός, Τζον Γκλεν
βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την παραγωγή ενός δικού της NFT (non-fungible token), δηλαδή μη ανταλλάξιμου crypto, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να γίνει «παγκόσμιος ηγέτης» στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, ζήτησε από το βασιλικό νομισματοκοπείο να δημιουργήσει και να εκδώσει το NFT έως το καλοκαίρι, δήλωσε ο αρμόδιος για το City υπουργός, Τζον Γκλεν, σε εκδήλωση για τη χρηματοπιστωτική καινοτομία στο Λονδίνο. «Θα υπάρξουν περισσότερες διαθέσιμες λεπτομέρειες πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.
Ποια μέτρα προωθεί η κυβέρνηση Τζόνσον

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον να ηγηθεί στον δρόμο προς τα crypto, σύμφωνα με τον Γκλεν.

Ο υπουργός ανακοίνωσε μία σειρά από μέτρα που θα πάρει η Βρετανία για να θέσει τα ψηφιακά assets κάτω από μεγαλύτερο ρυθμιστικό έλεγχο. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:
Η ένταξη ορισμένων stablecoins στο βρετανικό σύστημα πληρωμών, ώστε οι εκδότες τους και οι πάροχοι υπηρεσιών να μπορούν «να λειτουργούν και να αναπτύσσονται στη Βρετανία».
Η διαβούλευση για ένα «παγκοσμίως πρωτοπόρο καθεστώς» ρύθμισης των συναλλαγών σε άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin.
Το ερώτημα προς τη Νομική Επιτροπή να εξετάσει το νομικό καθεστώς κοινοτήτων που βασίζονται σε blockchain ως αποκεντρωμένοι οργανισμοί.


Η εξέταση της φορολογικής μεταχείρισης των δανείων αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) που δίνουν στους χρήστες των crypto τη δυνατότητα να κερδίζουν τόκους από τις αποταμιεύσεις τους
Τη δημιουργία μίας Ομάδας Ενασχόλησης με τα Cruptoasset που θα προεδρεύεται από υπουργούς
Τη διερεύνηση της εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain για την έκδοση χρέους

«Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το ρυθμιστικό πλαίσιο ως κάτι στατικό και άκαμπτο. Αντίθετα, πρέπει να σκεφτόμαστε με όρους ρυθμιστικού κώδικα – όπως του κώδικα των υπολογιστών – τον οποίο βελτιώνουμε και ξαναγράφουμε όταν χρειαστεί», τόνισε ο υπουργός για το Citi.
Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

<