ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Βουλευτές ΝΔ: Στήστε κάλπες το φθινόπωρο, δεν θα αντέξουμε

Οι τρεις συν ένας λόγοι το Μαξίμου επανεξετάζει το θέμα του χρόνου των εκλογώνΓράφει ο Βασίλης Σκουρής


Όλο και πιο βαρύ γίνεται το τελευταίο διάστημα το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι «γαλάζιοι» βουλευτές δέχονται έντονες πιέσεις από τους ψηφοφόρους για την οικονομική κατάσταση.

Το θέμα της ακρίβειας και, κυρίως, το ύψος των λογαριασμών είναι στην ημερήσια διάταξη, είναι δε χαρακτηριστικό πως στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών το μεγαλύτερο ρουσφέτι που ζητείται είναι είτε να βρεθεί τρόπος να μειωθεί το ποσό που πληρώνουν για το ηλεκτρικό ή το φυσικό αέριο, είτε να …τσοντάρουν οι ίδιοι οι βουλευτές για την πληρωμή!

«Πέρα από το φθινόπωρο δεν θα αντέξουμε, κάντε εκλογές τον Σεπτέμβρη, αφού δεν τις κάνετε τώρα», είναι το μήνυμα που αποστέλλει η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών προς το Μαξίμου, ενώ στην ίδια γραμμή είναι και ουκ ολίγες υπουργοί!

Είναι δε χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακόμα και συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Και στο Μαξίμου, άλλωστε, κατανοούν τρεις συν ένα σοβαρούς λόγους που είναι πιθανόν ο πρωθυπουργός να αλλάξει την απόφασή του για εκλογές την προσεχή άνοιξη, παρά τις περί του αντιθέτου απόλυτες δημόσιες τοποθετήσεις του:

Πρώτον, οι υπουργοί τον τελευταίο χρόνο κατεβάζουν τα μολύβια-πολύ περισσότερο που ο πρωθυπουργός δείχνει να μην μπορεί να κάνει ανασχηματισμό, καθώς αυτός περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει, παρά θα επιλύσει!


Δεύτερον, οι βουλευτές δυσκολεύονται να πάνε στις περιφέρειές τους, κυρίως όμως φοβούνται πως όσο καθυστερούν οι κάλπες μεγαλώνουν οι πιθανότητες εκλογικής ήττας ή και σχηματισμού κυβέρνησης από τις κάλπες με απλή αναλογική, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν οι μισοί στην επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα!

Τρίτον, όσο αδυνατίζει η κυβέρνηση τόσο τα διάφορα συμφέροντα (οι … «νταβατζήδες», που έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής), θα την πιέζουν για περισσότερες ρυθμίσεις υπέρ της, με αποτέλεσμα –και παρά τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης- κάποιοι να βρεθούν (για πρώτη φορά) απέναντί της!

Ο κυριότερος ωστόσο λόγος που επανεξετάζεται το θέμα του χρόνου των εκλογών είναι ότι εκτιμάται πως με την καθυστέρησή τους και μετά το φθινόπωρο, ο κίνδυνος να μην γράφει τρία μπροστά το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας γίνεται όλο και πιο πιθανός. Και το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τις πρώτες κάλπες, με την απλή αναλογική, χωρίς τη Νέα Δημοκρατία, το ίδιο…                             ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *