ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Στην Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, κατόπιν πρόσκλησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου. Η σύναξη έλαβε χώρα την Πέμπτη 14 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης.

Στη Σύναξη επιδόθηκε στους Ιερείς της τοπικής Εκκλησίας ο Τόμος των Πρακτικών της Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα «Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως στην εκκλησιαστική – εθνική ιστορία και στο πνευματικό παρόν της Κατερίνης», την έκδοση του οποίου χρηματοδότησε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η συγκεκριμένη ημερίδα είχε πραγματοποιηθεί το 2018 από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και είχε ως συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης, τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού και την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.Στην αρχή τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου για την χρηματοδότηση της καλαίσθητης έκδοσης του τόμου των πρακτικών αλλά και συνολικά τις ενέργειές της και τη σημαντική στήριξη που επιδεικνύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας όλων των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την επίδοση των βιβλίων στου κληρικούς, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, εξήρε τον κορυφαίο ρόλο της τοπικής Εκκλησίας και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας, εγώ από τη θέση μου ως Αντιπεριφερειάρχης και όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα στεκόμαστε πάντα δίπλα, αρωγοί, στο πολυσχιδές έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Η τοπική μας κοινωνία έχει ανάγκη τις πνευματικές, κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις της Εκκλησίας μας, έχει ανάγκη στοργικής φροντίδας και το πνεύμα αλληλεγγύης και ευεργεσίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου».Κλείνοντας, η κα Μαυρίδου εξέφρασε προς τον Ιερό Κλήρο τη βεβαιότητα ότι η καρποφορία των συνεργειών τους θα ωφελήσει πρώτα και κύρια την κοινωνία.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *