ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Γεωργιάδης: Εξετάζεται η μείωση ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη

Στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται η μείωση ΦΠΑ στο 6% σε βασικά διατροφικά είδη.

“Εξ όσων γνωρίζω εξετάζεται η μείωση ΦΠΑ 6% σε βασικά διατροφικά είδη” τόνισε με έμφαση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

“Όλη η κυβέρνηση λειτουργεί σε ένα σώμα. Η μείωση ΦΠΑ σε κάποια βασικά είδη διατροφής υπάρχει στο τραπέζι. Μελετάται από το υπουργείο Οικονομικών, όπως και οι οικονομικές του επιπτώσεις. Και ο Σταϊκούρας και ο Σκυλακάκης το μελετούν” πρόσθεσε.

Στην ερώτηση για το πόσα προϊόντα αφορά αυτό απάντησε “αυτά δεν θα τα πω εγώ, διότι είναι αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου. Λέω όμως ό,τι το σενάριο της μειώσεως του ΦΠΑ σε κάποια βασικά διατροφικά είδη εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το εάν θα γίνει ή όχι και το πότε, αυτό είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του και άλλους παράγοντες”, πρόσθεσε.

“Θα σας πω μια γενική Αρχή: δεν μπορούμε κάθε εβδομάδα να ανακοινώνουμε καινούργια μέτρα γιατί τότε θα χάσουμε τον έλεγχο. Τώρα έχουμε ψηφίσει κάποια μέτρα. Θα πρέπει να δώσουμε ένα μήνα περιθώριο να εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά. Θα μετρήσουμε ξανά και τη δημοσιονομική τους επίπτωση και πώς πηγαίνει η οικονομία και πώς πηγαίνει ο πληθωρισμός”, ανέφερε μεταξύ άλλων.


enikos.gr


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]