ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ορφανοτροφείο «κολαστήριο»: Ευρήματα- σοκ στην έκθεση των επιθεωρητών οδήγησαν στο κλείσιμό του

Στο οριστικό κλείσιμο του ορφανοτροφείου –κολαστήριου της Αττικής οδήγησε η έκθεση των κοινωνικών συμβούλων της Περιφέρειας.

Στο πόρισμά τους οι επιθεωρητές, αποκαλύπτουν ότι τα παιδιά διαβιούσαν σε ένα άκρως κακοποιητικό περιβάλλον.Είχαν προηγηθεί, τον περασμένο Δεκέμβριο οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για περιστατικά σωματικής βίας και σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων. Οι τέσσερις εργαζόμενοι στους οποίους αφορούσε η καταγγελία απομακρύνθηκαν από το ίδρυμα, ενώ τα πέντε παιδιά μεταφέρθηκαν από τον περασμένο Ιανουάριο σε ασφαλές περιβάλλον.

«Είναι από τη μία οι ευθύνες των εργαζομένων οι οποίες καταλογίζονται στην καταγγελία αυτή, είναι και οι ευθύνες της διοίκησης για το πώς άφηνε να τρέχει μια τέτοια δομή. Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι ότι για πρώτη φορά κλείσαμε ένα ίδρυμα που δεν παρείχε τις υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχει» τονίζει η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τα μελανά σημεία στη λειτουργία της δομής που παρέμενε ανοικτή μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα για τα υπόλοιπα 24 παιδιά που παρέμειναν εκεί εντοπίζουν οι σύμβουλοι της περιφέρειας κατά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιούσαν κάθε 2 εβδομάδες.

Στις ελλείψεις και παραλείψεις υπογραμμίζεται η απουσία κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων με πιο εξοργιστική τη διαπίστωση, ότι ενώ επρόκειτο για δομή φιλοξενίας παιδιών από 3-6 ετών, φιλοξενούνταν παιδιά από 3 μηνών μέχρι 16 ετών.

Όπως αναφέρει η κ. Μιχαηλίδου «είχε εφήβους σε νηπιακά κρεβάτια και να πηγαίνουν σε νηπιακές τουαλέτες»

Παρόλη τη δημοσιότητα η διοίκηση δεν προχώρησε στη βελτίωση των συνθηκών, αντ’ αυτού παραχώρησε όροφο του ιδρύματος για τηλεοπτικά γυρίσματα, περιορίζοντας το σύνολο των παιδιών εν μέσω πανδημίας σε ένα και μόνο όροφο.

«Τα ορφανοτροφεία οι μονάδες ηλικιωμένων μέχρι σήμερα ήταν οι μόνες κοινωνικές δομές που δεν είχαν προδιαγραφές δηλαδή το κράτος αν καταλάβαινε ότι κάνουν κάτι λάθος δεν μπορούσε να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας τους γιατί δεν υπήρχε πλαίσιο. Δεν μπορούσες να τους πάρεις πίσω την άδεια γιατί δεν είχαν άδεια» εξηγεί η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Έλεγχοι και σε άλλες δομές, πραγματοποιούνται από τους κοινωνικούς συμβούλους όλων των περιφερειών.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά

ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *