ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πότε πληρώνονται συνδεδεμένες, υπόλοιπα βασικής και προγράμματα


Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

Ο προγραμματισμός των επόμενων πληρωμών είναι ως εξής:

Τέλος Απριλίου 2022

Υπόλοιπα πληρωμών Βασικής ενίσχυσης, Πράσινης ενίσχυσης, ενίσχυσης Γεωργών νεαρής ηλικίας καθώς και πληρωμές για τα παρακάτω συνδεδεμένα καθεστώτα:
-Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την καλλιέργεια Σπόρων προς Σπορά
-Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την παράδοση πορτοκαλιών προς χυμοποίηση
-Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την παράδοση ροδάκινων προς χυμοποίηση
-Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την καλλιέργεια Βιομηχανικής Τομάτας

Τέλος Μαΐου 2022

Υπόλοιπα πληρωμών Βασικής ενίσχυσης, Πράσινης ενίσχυσης, ενίσχυσης Γεωργών νεαρής ηλικίας καθώς και πληρωμές για τα παρακάτω συνδεδεμένα καθεστώτα:
-Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την καλλιέργεια Ρυζιού,
-Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την καλλιέργεια Κορινθιακής Σταφίδας,
-Συνδεδεμένη Ενίσχυση στον τομέα του βόειου κρέατος
-Συνδεδεμένη Ενίσχυση Βοοτρόφων (Μέτρο 1)
-Συνδεδεμένη Ενίσχυση για την εκτροφή Μεταξοσκωλήκων,
-Συνδεδεμένη Ενίσχυση στον τομέα του πρόβειου και αίγειου κρέατος,
-Συνδεδεμένη Ενίσχυση Αιγοπροβατοτρόφων (Μέτρο 2).

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν πληρωμές ενισχύσεων ΜΝΑ, ως εξής: μαστίχα Χίου, VQBRD, καθώς και για την Παραγωγή Γάλακτος με προορισμό την παραγωγή τυριού ΜΝΑ.

Τέλος Ιουνίου 2022

Υπόλοιπα πληρωμών Βασικής ενίσχυσης, Πράσινης ενίσχυσης, ενίσχυσης Γεωργών νεαρής ηλικίας, Συνδεδεμένων καθεστώτων καθώς και πληρωμή της Ειδικής καλλιεργητικής ενίσχυσης για το βαμβάκι – Διεπαγγελματική Βάμβακος.

1) Σε ότι αφορά στο Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο προγραμματισμός των πληρωμών είναι ο ακόλουθος:

Αρχές Απριλίου 2022:

-Δράση 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 - πληρωμή 1η εκκαθάριση - 1η πρόσκληση,
-Δράση 10.1.01 «Προστασία άγριας ορνιθοπανίδας» του Μέτρου 10 - πληρωμή 1η εκκαθάριση - 1η πρόσκληση,
-Δράση 10.1.02 «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας» του Μέτρου 10 - πληρωμή 1η εκκαθάριση - 1η πρόσκληση,
-Δράση 10.1.03 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Νήσου Θήρας» του Μέτρου 10 - πληρωμή 1η εκκαθάριση - 1η πρόσκληση,
-Δράση 10.1.04 «Μείωση νιτρορύπανσης» του Μέτρου 10 - πληρωμή 1η εκκαθάριση - 1η πρόσκληση,
1η-21η Απριλίου 2022:
-Δράση 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 - πληρωμή 1η εκκαθάριση - 2η πρόσκληση,
-Δράση 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 - πληρωμή 1η εκκαθάριση - 3η πρόσκληση,
-Δράση 10.1.07 «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες» του Μέτρου 10 - πληρωμή 1η εκκαθάριση - 1η πρόσκληση,
-Μέτρο 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» (εξισωτική) - πληρωμή 2ης εκκαθάρισης.
Από 15η Απριλίου 2022: Έναρξη πληρωμών έτους 2021 για το Μέτρο 8.1-Πρώτη Δάσωση Γεωργικών Γαιών.
1η-10η Ιουνίου 2022: πληρωμή 1ης εκκαθάρισης της Δράση 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων (Σπάνιες φυλές)».
10η-25η Ιουνίου 2022: πληρωμή 1ης εκκαθάρισης του Μ11 «Βιολογικές καλλιέργειες» (όλες οι προσκλήσεις).

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι σχετικά με τη β’ δόση του προγράμματος των Νέων Γεωργών του 2016, οι πληρωμές βρίσκονται σε εξέλιξη, ανάλογα με την ροή των φακέλων πληρωμής από τις Περιφέρειες.

2) Σε σχέση με τη λειτουργία του ΟΣΔΕ, σημειώνεται ότι ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. αποκτά κεντρικό ρόλο στο συντονισμό του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο απαιτητικό περιβάλλον της νέας Προγραμματικής Περιόδου της Κ.Α.Π. Μετά από συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.), παραχωρήθηκε στον Οργανισμό η αναγκαία υποδομή, ο εξοπλισμός και οι αποθηκευτικοί πόροι, μέσω του Azure Cloud της Microsoft, για την ανάπτυξη των Πληροφοριακών του Συστημάτων, με σκοπό την υποδοχή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2022 και των εφαρμογών των Προγραμμάτων της Κ.Α.Π. 2023-2027 στο ενιαίο κυβερνητικό νέφος (G-Cloud). Ως εκ τούτου, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μεριμνά για την ομαλή λειτουργία του ΟΣΔΕ, ώστε οι πληρωμές των ενισχύσεων στους αγρότες να καταβάλλονται πάντα εγκαίρως.


agrotypos.gr
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *