ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Έθιμα του Λαζάρου: Μία πολιτισμική κληρονομιά άρρηκτα συνδεδεμένη με τους ίδιους τους ανθρώπους

Έθιμα του Λαζάρου: Μία πολιτισμική κληρονομιά άρρηκτα συνδεδεμένη με τους ίδιους τους ανθρώπους

Ύστερα από δύο χρόνια περιορισμού των εκδηλώσεων, λόγω πανδημίας, μικροί και μεγάλοι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, κρατούν ζωντανά έθιμα που ενώνουν το δύσκολο αλλά ένδοξο παρελθόν, το ασφυκτικό παρόν και το εντελώς άγνωστο μέλλον.
Στην Κοζάνη, τα έθιμα του Λαζάρου, περιλαμβάνουν μεγάλη προετοιμασία, ενώ οι συμμετέχοντες επισκέπτονται σπίτι – σπίτι τους κατοίκους της περιοχής.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στην Κέρκυρα.

Η λίστα με τα έθιμα αυτών των ημερών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, είναι ανεξάντλητη. Ήθη, έθιμα και παραδόσεις, συνθέτουν μια πολιτισμική κληρονομιά, άρρηκτα συνδεδεμένη με τους τόπους, αλλά κυρίως με τους ίδιους τους ανθρώπους.ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *