ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Είναι «άθλια» και μη σύννομη η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος

Είναι «άθλια» και μη σύννομη η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος

Εδώ και μήνες μας έχουν «καπελώσει» με μια ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματοςΕδώ και μήνες μας έχουν «καπελώσει» με μια ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος που δεν συνάδει με την λογική με τις συναλλακτικές συνήθειες και το κοινωνικό κράτος.

Κατ αρχήν ο μέσος συνετός πολίτης αυτής της χώρας και όχι μόνο δεν μπορεί να κατανοήσει τι εστί ρήτρα αναπροσαρμογής και πως μας φουσκώνει τους λογαριασμούς μας με τους υπέρογκους λογαριασμούς που παθαίνουμε εγκεφαλικά.

Με πια νομιμότητα προχώρησαν σ αυτού του είδους την καταχρηστικότητα που «ληστεύει» τους οικογενειακούς και επαγγελματικούς προϋπολογισμούς των πολιτών της χώρας μας. Όταν «υπογράψαμε» (άσε που σε κανέναν δεν δώσανε την σύμβαση) τις συμβάσεις με την ΔΕΗ και τους παρόχους δεν αναφερόταν ο συγκεκριμένος τύπος της ρήτρα αναπροσαρμογής στην σύμβαση. Στην πραγματικότητα, η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι μονομερής πράξη του κάθε παρόχου κι αυτό από μόνο τους ενέχει ακυρότητα, διότι οι υπέρογκες χρεώσεις μέσω μιας αδιαφανούς ρήτρας, επιβληθείσης μονομερώς από την πλευρά των προμηθευτών, έχουν διαταράξει σε τέτοιο βαθμό την ισορροπία της σύμβασης αποκλειστικά εις βάρος των καταναλωτών, ώστε η επιμονή στη διατήρησή της από την πλευρά των εταιρειών να αντιτίθεται κατά τρόπο πρόδηλο στις αρχές της καλής πίστης.

Σχετικά με την διακοπή ρεύματος εφόσον δεν μπορεί να πληρωθεί ο λογαριασμός να αναφέρουμε τα εξής:

Δεν μπορεί να έχουν το δικαίωμα, να προβούν σε διακοπή του ρεύματος, εάν πληρώσουμε τον λογαριασμό της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και δεν πληρώσουμε την ρήτρα αναπροσαρμογής.


Αυτός είναι ο τύπος της ρήτρα αναπροσαρμογής. Άντε να το λύσει κάποιος στον λογαριασμό του!!!Με τις υγείες μας!!!

Γιάντσιος Ιωάννης – Δικηγόρος Σερρών, 6976639687

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ της Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *