ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πασχαλινό τραπέζι: Ακριβότερο εφέτος από το ντόμινο των ανατιμήσεων
Υπάρχει επάρκεια προϊόντων – για την ώρα – στις λαϊκές αγορές και δεν έχουν αυξηθεί οι τιμές παρά μόνο στα είδη θερμοκηπίου, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Μαραθώνα Αλέξανδρος Βάρσος.
Ο λόγος είναι, εξήγησε, ότι τα προϊόντα αυτά έχουν καλλιεργηθεί Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, πριν ξεσπάσει η κρίση.

Μπαράζ ανατιμήσεων πιστεύει ότι θα υπάρξει από τον επόμενο μήνα. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατάμε χαμηλά τις τιμές, είπε. Σήμερα:
Όλα τα σαλατοειδή έχουν 50 λεπτά το τεμάχιο, κι όχι 80 κι 90 που έχουν στα σουπερμάρκετ, είπε.
Τα μυρωδικά, έχουν όλα 50 λεπτά το δεματάκι, ούτε 70 ή 80.
Τα χόρτα 1,5 ευρώ το κιλό, τα πράσα ένα ευρώ το κιλό.

Λόγω των συνεχών ανατιμήσεων στα καύσιμα και στην ενέργεια, τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουμε τα τριπλάσια έξοδα σε σχέση με πέρυσι για την παραγωγή, με αποτέλεσμα να ανέβουν πολύ και οι τιμές των προϊόντων.
Ζητάμε να ληφθούν μέτρα για μειωμένη τιμή ρεύματος στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, για απαλλαγή φόρου πετρελαίου για τους αγρότες και για μείωση των τιμών στα λιπάσματα, γιατί αλλιώς θα μειωθεί κατά πολύ η καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων, είπε.

Η έλλειψη προσφοράς θα καλυφθεί με εισαγωγές προϊόντων αλλά με πολύ πιο αυξημένες τιμές λόγω των μεσαζόντων και σε χαμηλότερη ποιότητα και φρεσκάδα, είπε.

 

ertnews.gr


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *