ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


«Το τραβάνε» οι Τούρκοι: Νέος εικονικός βομβαρδισμός στο φυλάκιο της νήσου Παναγιά στη Χίο

«Ξύρισαν» τα κεφάλια των Ελλήνων στρατιωτών
Μετά από πολλά χρόνια η τουρκική Αεροπορία επέστρεψε στις τακτικές πτήσεων χαμηλού ύψους/προσβολών όπως καταδεικνύει η δεύτερη κατά σειρά ημέρα πτήσεων τουρκικών μαχητικών στα μόλις 500 μέτρα πάνω από τη νήσο Παναγιά, στις Οινούσσες της Χίου.

Το συγκεκριμένο νησί προστέθηκε μετά το 1996 στην «παλέτα» των τουρκικών προκλήσεων όταν επανδρώθηκε με μια διμοιρία Ελλήνων στρατιωτών.

Η ύπαρξη ισχυρού προκεχωρημένου φυλακίου κρίθηκε επιβεβλημένη από την τότε ηγεσία του ΓΕΕΘΑ καθώς είχαν υπάρξει πληροφορίες που περιέγραφαν το νησί ως πιθανό στόχο αιφνιδιαστικής τουρκικής αποβατικής ενέργειας.


Συγκεκριμένα ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε μόλις στα 500 μέτρα -1.500 πόδια- πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά στις. Λίγα λεπτά αργότερα, ώρα 14:46, το ίδιο ζεύγος των τουρκικών F-16 πέταξε σε ύψος 9.00 ποδών πάνω και από το Φαρμακονήσι.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες δύο ζεύγη τουρκικών F-16, μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξαν, στις 10:57 πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Η πτήση των τουρκικών F-16 στις Οινούσσες έγινε στα 19.500 πόδια, ενώ αυτή στη Παναγιά, πολύ πιο χαμηλά, στα 1.500 πόδια.

Ακολούθως, στις 12:04 ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε νέα πτήση πάνω από την Παναγιά, στα 25.000 πόδια. Οι προκλήσεις των Τούρκων, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στις 14:53 ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε νέες πτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά, στα 24.000 πόδια.                                    defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

<