ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ο μαθητικός διαγωνισμός για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την επέτειο 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, η τοπική Εκκλησία σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Πιερίας διοργανώνουν μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Μνήμη μου σε λένε Μικρασία».

Πιο συγκεκριμένα o διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των σχολείων της Πιερίας και αφορά στους παρακάτω τομείς:

· Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικού.

· Διαγωνισμός Δημιουργίας Ψηφιακού Βίντεο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Τα παιδιά καλούνται να εκφραστούν δημιουργικά και μέσα από τα εικαστικά τους έργα και το βίντεο να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ως τελική προθεσμία υποβολής των έργων έχει ορισθεί η Παρασκευή 6η Μαΐου 2022. Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο μαθητικής έκθεσης με βράβευση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων τις οποίες προετοιμάζει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όλα έργα θα αξιολογηθούν από Ειδική Κριτική Επιτροπή ενώ σε κάθε κατηγορία θα δοθούν Α΄ Β΄ και Γ΄ Βραβεία. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, ενώ η δράση αυτή θα ενθαρρύνει τους μαθητές να εκφράσουν την ικανότητά τους τονώνοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την καλλιτεχνική τους ευαισθησία. Παράλληλα θα προάγει τον πολιτισμό, θα τροφοδοτήσει το καλλιτεχνικό πνεύμα της νεολαίας και θα συμβάλλει ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την πλούσια πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά του Προσφυγικού Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Με αφορμή τη δράση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ιερά μας Μητρόπολη τιμά τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με ένα πλούσιο καλεντάρι μνήμης και γνώσης. Ξεκινούμε τις εκδηλώσεις μας με ένα διαγωνισμό που απευθύνεται στη μαθητική κοινότητα της Πιερίας με σκοπό να τιμήσουμε τα ματωμένα χώματα της Μικράς Ασίας με τα οράματα, τις αξίες και τα υψηλά ιδανικά και αφετέρου να δώσουμε βήμα στη δημιουργική έκφραση των παιδιών μας».

Η αναλυτική προκήρυξη έχει δημοσιευθεί στα κοινωνικά δίκτυα και την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, ενώ για περισσότερες οι πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 23510 45081 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: mitropolipierias@gmail.com


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *