ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ευρωβαρόμετρο: Ανησυχούν οι πολίτες για ασφάλεια, κόστος ζωής και ανατιμήσεις

Το 41% των ερωτηθέντων ανέφερε τις τιμές, τον πληθωρισμό και το κόστος ζωής ως τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του τακτικού Ευρωβαρόμετρου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου 2022 και δημοσιεύεται σήμερα, ήδη πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 77% των Ευρωπαίων τάσσονταν υπέρ μιας κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας των κρατών μελών της ΕΕ, ενώ σε κάθε κράτος μέλος η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας πολιτικής.

Τη στιγμή της έρευνας, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου της Κομισιόν, οι Ευρωπαίοι θεωρούσαν ότι τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ είναι:
το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή (26%, δηλ. + 1 ποσοστιαία μονάδα από τον Ιούλιο του 2021),
η αύξηση των τιμών, ο πληθωρισμός, το κόστος ζωής (24%, δηλ. +12 ποσοστιαίες μονάδες),
η μετανάστευση (22%, δηλ. -3 ποσοστιαίες μονάδες).

Το 41% των ερωτηθέντων ανέφερε τις τιμές, τον πληθωρισμό και το κόστος ζωής (+ 18 εκατοστιαίες μονάδες) ως τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα τους, ενώ ακολουθούν η υγεία (32%) και η οικονομική κατάσταση (19%).

Σχεδόν επτά στους δέκα Ευρωπαίους (69%) υποστηρίζουν μια ευρωπαϊκή οικονομική και νομισματική ένωση με ένα ενιαίο νόμισμα, στήριξη που αγγίζει το 77% εντός της ευρωζώνης. Παράλληλα, η εικόνα της ΕΕ έχει παραμείνει αρκετά σταθερή. Το 44% των Ευρωπαίων έχει θετική εικόνα για την ΕΕ, ενώ για το 38% η εικόνα της  ΕΕ είναι ουδέτερη.


imerisia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *