ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ο «μαχητής του Αζόφ» επισκίασε τον Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή - Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσηςΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στο κόκκινο ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο καθώς η παρουσία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων και η συμμετοχή στην παρέμβασή του μέλους του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ από τη μία προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και την ίδια ώρα εκθέτει τη χώρα παγκοσμίως.

Οι ανακοινώσεις εναντίον της κυβέρνησης και του προέδρου της Ουκρανίας για την επιλογή αυτή έρχονται τόσο από τα κόμματα που ήταν παρόντα στη Βουλή αλλά και από τις κοινοβουλευτικές ομάδες που είχαν επιλέξει να απουσιάσουν την ώρα που τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις δικές τους δηλώσεις επέλεξαν να μην σχολιάσουν το γεγονός.

Αμέσως μετά τη λήξη της ομιλίας του προέδρου άμεση ήταν η αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης η οποία καταγγέλλει την παρουσία εκφραστών της νεοναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικής στη Βουλή των Ελλήνων. Την ίδια ώρα, κύκλοι του προέδρου της Βουλής απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπόλιτευσης σημείωναν ότι ο κ. Τασούλας ενημερώθηκε μόλις 10 λεπτά από την ομιλία Ζελένσκι για την παρέμβαση και δύο στρατιωτών.


Παράλληλα, με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ομιλία στέλνει το μήνυμά του ενάντια στον πόλεμο αναφέροντας ότι «απέναντι στο αίμα και στην αυθαιρεσία κάθε δισταγμός είναι ένοχος», χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια αναφορά για την παρουσία μέλους του τάγματος Αζόφ στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται, ότι κατόπιν της αρχικής τοποθέτησής του ο ουκρανός πρόεδρος κάλεσε να μιλήσουν επίσης δύο μαχητές, όπως χαρακτήρισε, με το ελληνικό Κοινοβούλιο να παρακολουθεί τελικώς τον Μιχαήλ, όπως δήλωσε ότι λέγεται, να αναφέρει ότι «απευθύνομαι σε εσάς σαν ελληνικής καταγωγής. Ο παππούς μου πολέμησε στον πόλεμο κατά των ναζιστών και τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δε θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε όσοι συμμετέχουμε στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, το χρέος μου σαν άντρας, αλλά θα ήθελα να σας μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη».


Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας η αμηχανία μεταξύ των βουλευτών ήταν έκδηλη, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Γκιόλιας, Γιώργος Βαρεμένος και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να αναλώνεται σε ρόλο θεατή.


Ο Νίκος Φίλης με δήλωσή του, αναφέρει ότι «αναγκάστηκα να αποχωρήσω από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, όταν κατά την εμφάνισή του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι περιέλαβε βιντεοσκοπημένο μήνυμα εκπροσώπου του φασιστικού τάγματος Αζόφ, με πρόσχημα την ελληνική καταγωγή του. Ο πρόεδρος της Βουλής και η κυβέρνηση οφείλουν εξηγήσεις για αυτό το απαράδεκτο γεγονός. Η συμπαράστασή μας προς τον Ουκρανικό λαό που αμύνεται απέναντι στη Ρωσική εισβολή είναι δεδομένη. Θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με πρωτοβουλίες για την Ειρήνη. Εναντίον των ιμπεριαλιστικών πολέμων, του εθνικισμού, του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής».
Μητσοτάκης: Απέναντι στο αίμα και στην αυθαιρεσία κάθε δισταγμός είναι ένοχος


«Απέναντι στο αίμα και στην αυθαιρεσία κάθε δισταγμός είναι ένοχος». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του μετά την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι στη Βουλή.


Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «η Αθήνα της Δημοκρατίας συμπαραστέκεται στο ελεύθερο Κίεβο, με τον δικό της, παράλληλο αγώνα, όπως κάνουν όλες οι πρωτεύουσες της ειρήνης. Για να μην απλωθεί το ψέμα της αυταρχικής προπαγάνδας. Για να εξηγηθούν οι λόγοι της νέας οικονομικής δοκιμασίας, που προκαλεί παντού η άδικη εισβολή. Και να ανακουφιστούν οι πολίτες με αποτελεσματικά μέτρα. Αλλά και με αλήθειες, ωστε με ενότητα, αντοχή και ευθύνη να κερδίσουμε μαζί και αυτό το στοίχημα».Η δήλωση του πρωθυπουργούΗ σημερινή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων υπήρξε, πράγματι, ιστορική. Γιατί, για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα, φιλοξένησε τον ηγέτη ενός λαού που μάχεται για την πατρίδα του. Και, ταυτόχρονα, υπερασπίζεται τη νομιμότητα και τη Δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τη φωνή των πληγωμένων Ουκρανών που μένουν όρθιοι. Πολιορκημένοι, αλλά ελεύθεροι!Με τρόπο καταλυτικό, ο Πρόεδρος Ζελένσκι μας μετέφερε τη θαρραλέα αντίσταση των συμπολιτών του απέναντι στην παραβίαση των πιο βασικών δικαιωμάτων τους. Από την άλλη πλευρά, περιέγραψε τη βαρβαρότητα του εισβολέα που αποδεκατίζει αμάχους, διαλύοντας τις ζωτικές υποδομές της χώρας. Ενώ στα λόγια του αντήχησε το σύνθημα εκατομμυρίων, που πολεμούν για τη ζωή, το σπίτι, την οικογένειά τους, και μαζί για τα όνειρα που είχαν σε ένα μέλλον ειρήνης και προόδου.Ακούσαμε, επίσης, τη συγκινητική του έκκληση για συνδρομή και υποστήριξη. Στην οποία ανταποκρινόμαστε. Σήμερα στη σκοτεινιά, αλλά και αύριο στην ξαστεριά. Όταν θα είμαστε παρόντες στην ανοικοδόμηση της μαρτυρικής Μαριούπολης. Όχι μόνο γιατί η προστασία της εκεί Ομογένειας αποτελεί εθνικό καθήκον. Αλλά και γιατί η μάχη της Ουκρανίας μάς αφορά. Ο δεσποτισμός που καταπατά γειτονικά εδάφη και ο αναθεωρητισμός που καταργεί σύνορα πρέπει να ηττηθούν στα σύνορα της Ουκρανίας.Ο Ελληνισμός, άλλωστε, ξέρει καλά από επιθέσεις και απειλές, ζώντας από καιρό τον ακρωτηριασμό της Κύπρου. Δεν θα μπορούσε, συνεπώς, να μην αντισταθεί στο μακελειό στην Ουκρανία, που δεν το επέλεξε ο πολιτισμένος κόσμος. Απέναντι στο οποίο, όμως, επιλέγει να αμυνθεί. Και το κάνει. Απομονώνοντας τον κατακτητή και θωρακίζοντας την ανοιχτή Δημοκρατία απ’ τον λαϊκισμό που σηκώνει κεφάλι για να γεφυρώσει τα άκρα και να αμφισβητήσει ξανά τη σταθερή λειτουργία της.ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]