ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης: Ανοικτή και πάλι για επισκέψεις σχολείων
Εκ νέου κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες, μέσα από προγραμματισμένες επισκέψεις σχολικών μονάδων η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.

Ειδικότερα, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, δύο χρόνια μετά την υποχρεωτική απαγόρευση πραγματοποίησης επισκέψεων λόγω της πανδημίας, οι «πύλες» της Βιβλιοθήκης άνοιξαν και πάλι.

Η ανανεωμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, με το νέο της αναγνωστήριο και το πλήρως ανακαινισμένο παιδικό της τμήμα, δέχεται καθημερινά πλήθος επισκέψεων τόσο από τα δημοτικά σχολεία, όσο και από τα νηπιαγωγεία του νομού. Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες, ενημερώνονται αρχικά από τις υπεύθυνες της βιβλιοθήκης για τον τρόπο λειτουργίας της και στη συνέχεια ξεναγούνται στο παιδικό τμήμα της.


Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, καθώς και στο αναγνωστήριο «Αίθουσα Ιγνάτιος Μεϊμάρης» ανανεώθηκαν πρόσφατα τα έπιπλα και ανακαινίστηκαν οι χώροι. Παράλληλα, στο αναγνωστήριο οι επισκέπτες ενημερώνονται για τους δίσκους βινυλίου, που περιλαμβάνει αρχείο 7000 δίσκων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης τους.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιώργος Τσιαλός: «Οι επισκέψεις στην ανανεωμένη μας βιβλιοθήκη έχουν ως στόχο τη μύηση των μαθητών από μικρή ηλικία στην ανάγνωση, καθώς και την ενδυνάμωση των σχέσεων τους με το βιβλίο. Άλλωστε, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, λειτουργεί ως πυλώνας μάθησης, ως κέντρο ενίσχυσης της ανάγνωσης και της δημιουργίας νέων και ποιοτικών αναγνωστών πάντα σε συνθήκες μη κοινωνικού αποκλεισμού, διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και σεβασμού της διαπολιτισμικότητας».


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *