ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Δήμος Κατερίνης: Ο καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων


Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ, έως τις 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Καθαριότητας & του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ισχύουν και εφαρμόζονται οι κυρώσεις (περ. 26 της υποπαρ.β’ της παρ.1 του άρθρ. 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α΄114). Ειδικότερα, ο Δήμος προβαίνει στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των χώρων και στην επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι, για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους έχει εγκριθεί η νέα υπ’ αριθμ. 17647 οικ. Φ.700.20/18-3-2022 (Β’1301/2022) απόφαση περί έγκρισης της 20/2022 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Παρακαλούμε τους δημότες να ακολουθούν τις υποδείξεις των σχετικών διατάξεων, προκειμένου να διασφαλίσουμε την περιοχή μας από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ας εργαστούμε όλοι υπεύθυνα και συντονισμένα ευχόμενοι να έχουμε ένα ήσυχο και χωρίς πυρκαγιές καλοκαίρι!


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *