ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Τουρκία: Ο Ακάρ ζητεί διαμοιρασμό πλούτου στο Αιγαίο - Νέες κατηγορίες για «παράνομες ενέργειες» από την Ελλάδα

O Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του στη διάσκεψη με θέμα «Άμυνα και ασφάλεια σε κρίση» κατηγόρησε για άλλη μία φορά τους Έλληνες πολιτικούς για προκλητική ρητορική, ενώ επανέλαβε την επιθυμία για έναν ελληνο-τουρκικό διαμοιρασμό του πλούτου της περιοχής.
Ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι είναι υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων στον κόσμο με ειρηνικές μεθόδους, με σχέσεις καλής γειτονίας και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.«Στο ίδιο πλαίσιο, καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να λύσουμε τα προβλήματα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Το ίδιο αναμένουμε και από τους Έλληνες ομολόγους μας να ενεργούν σύμφωνα με τις σχέσεις καλής γειτονίας και να συμπεριφέρονται με βάση το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να επιτευχθεί η ειρήνη και η σταθερότητα.

 Παρόλο που τείνουμε χέρι φιλίας και προσπαθούμε να καταστήσουμε τη Μεσόγειο μία θάλασσα ειρήνης, ερχόμαστε αντιμέτωποι με προκλητικές και παράνομες ενέργειες, καθώς και με δηλώσεις ορισμένων Ελλήνων κυβερνώντων. Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, η Ελλάδα προβαίνει σε κάθε είδους άδικες και παράνομες ενέργειες, τις οποίες αντικρούουμε στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και σε διπλωματικό επίπεδο και στο πεδίο. Η πιο ειλικρινής μας επιθυμία είναι ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός να ζήσουν με ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία επωφελούμενοι από τα πλούτη της περιοχής», υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΑΜ.
Δύο κράτη στην ΚύπροΌσο για την Κύπρο, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι είναι ένα ζήτημα που κρατά εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, χωρίς να έχει προκύψει κανένα αποτέλεσμα.


«Κατά συνέπεια, δύο ισότιμα, κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο αποτελούν πλέον τη μόνη λύση. Η Κύπρος αποτελεί εθνική μας υπόθεση. Σύμφωνα με τις Συνθήκες Εγγυήσεων και Συμμαχίας, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα στεκόμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας.
 Όπως λέμε πάντα, δεν εποφθαλμιούμε το δίκαιο και τα εδάφη κανενός. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα τόσο τα δικά μας όσο και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. 

Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και το δίκιο μας. Όπως δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι στιγμής, έτσι δεν θα το κάνουμε και στο μέλλον», είπε ο Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι τα ζητήματα στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ώστε να είναι σε θέση να προστατεύσουν τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκίας στη διεθνή αρένα αλλά και να οικοδομήσουν ένα ασφαλές μέλλον.                                                                                                      ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *