ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Έρχονται τα ρομπότ και για μικρομεσαίους

Tα ρομπότ έρχονται και όχι μόνο σε μεγάλες εργοστασιακές μονάδες.
Εμφανίζονται με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα σε μικρά εργοστάσια, αποθήκες, καταστήματα λιανικής, αγροκτήματα και ακόμα και οικοδομές.

Η πανδημία αύξησε σημαντικά τις παραγγελίες για ρομπότ καθώς οι εταιρείες είναι αντιμέτωπες με ελλείψεις στο εργατικό δυναμικό, μισθολογικές αυξήσεις και υψηλότερη ζήτηση για τα προϊόντα τους.


Oι παραγγελίες για ρομπότ στις ΗΠΑ κατέγραψαν άλμα 21% το 2021 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, στο επίπεδο ρεκόρ των σχεδόν 40.000 μονάδες, σύμφωνα ε την Ένωση για την Προώθηση της Αυτοματοποίησης.

Εν τω μεταξύ, η πρόοδος που έχει σημειωθεί όσον αφορά την όραση, την κινητικότητα, τη μηχανική μάθηση και την επιδεξιότητα έχει διευρύνει δραματικά το είδος των εργασιών που μπορούν να εκτελέσουν οι μηχανές αυτές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μια νέα τάση διάθεσης ρομπότ με συνδρομή, όπου οι πελάτες αντί να αγοράσουν τα προϊόντα πληρώνουν ένα ποσό σε μηνιαία ή ετήσια βάση, δημιουργεί νέες ευκαιρίες ακόμα και για μικρές εταιρείες.

Eταιρείες ρομποτικής, μεταξύ των οποίων οι Formic, Robex και Rios, σχεδιάζουν και εγκαθιστούν τον εξοπλισμό, παρέχοντας υπηρεσίες συντήρησης και χρεώνοντας τους πελάτες μια σταθερή προμήθεια η οποία ανταγωνίζεται και συνήθως είναι χαμηλότερη από το ωρομίσθιο των εργαζομένων.

«Απλά δεν έχουμε τα περιθώρια κέρδους για να δημιουργήσουμε το κεφάλαιο που απαιτείται για να κάνουμε αυτές τις μεγάλες επενδύσεις. Πληρώνω 10 με 12 δολάρια την ώρα για ένα ρομπότ που αντικαθιστά μια θέση για την οποία πλήρωνα 15 με 18 δολάρια» δήλωσε στο Bloomberg ιδιοκτήτης επιχείρησης.

Η ανάγκη για ρομπότ δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη στις ΗΠΑ, καθώς πολλές εταιρείες εξετάζουν τη επαναφορά μεταποιητικών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ για να μειώσουν τα ρίσκα από τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ταυτόχρονα υπάρχει τεράστια έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Τον Δεκέμβριο υπήρχαν 11,4 εκατ. ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, περίπου 4,7 εκατ. περισσότερες σε σχέση με δύο χρόνια πριν.euro2day.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *