ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Η Alibaba θέλει να «συστήσει» στην Κίνα το ελληνικό ελαιόλαδο

Oι εισαγωγές τροφίμων-ποτών στην Κίνα έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας το 2020 τα $100 δισ., όταν το 2010 ήταν μόλις $27 δισ.


Πηγή: AP Images


Την επιθυμία της Alibaba να προωθήσει το ελληνικό ελαιόλαδο στην κινεζική αγορά εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Πεκίνου με αντιπροσωπεία της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου «Alibaba.com» ο επικεφαλής Στρατηγικών Συνεργασιών του κολοσσού, Tim Song.

Σημειώνεται ότι η Alibaba.com ιδρύθηκε το 1999 και αποτελεί τμήμα του Ομίλου Alibaba Group. Κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων πλατφορμών διασυνοριακού B2B ηλεκτρονικού εμπορίου, στην οποία συμμετέχουν πλέον των 10 εκατομμυρίων επιχειρήσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους.
Ραγδαία η ανάπτυξη των εισαγωγών τροφίμων-ποτών στην Κίνα

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εισαγωγές τροφίμων-ποτών στην Κίνα έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας το 2020 τα $100 δισ., όταν το 2010 ήταν μόλις $27 δισ.
Εστιάζει στις διεθνείς αγορές

Σε αντίθεση με τις άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου του ίδιου Ομίλου (π.χ. Tmall, TaoBao, AliExpress) η πλατφόρμα της Alibaba.com δεν εστιάζει, συνήθως, στην κινεζική, αλλά στις διεθνείς αγορές

Όπως, μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Song, η πλατφόρμα μπορεί να συγκριθεί με μία διαδικτυακή αγορά χονδρικής, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις μπορούν να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους, απευθυνόμενες σε διεθνείς αγοραστές.

Με βάση την ενημέρωση που είχε το ελληνικό γραφείο Ο.Ε.Υ., η Alibaba.com θα προμηθεύεται η ίδια ελαιόλαδο από τους Έλληνες παραγωγούς - ενδεχομένως και με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας - και θα το διαθέτει στην κινεζική αγορά.
Το πρόγραμμα ETC

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Export to China (ETC) έχει ως στόχο να βοηθήσει προμηθευτές από όλο τον κόσμο να πουλήσουν το προϊόν τους στην Κίνα. Παρέχει ως κύριες υπηρεσίες:
Προμήθεια σε παγκόσμιο επίπεδο
Υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας συμπεριλαμβανομένων τις δηλώσεις εξαγωγής/εισαγωγής, trucking, διεθνή logistics, διεθνείς πληρωμές, χρηματοδότηση εμπορίου κ.λπ.
Online και offline κανάλι διανομής/μεταπώλησης στην Κίνα
Τα οφέλη για τους διεθνείς προμηθευτές
Παρουσία σε ένα από τα μεγαλύτερα marketplaces στην Κίνα
Ανάλυση της αγοράς με βάση τα big data της alibaba
Για την προμήθεια των προϊόντων η Αlibaba προσφέρει end to end υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας
Η άμεση αγορά από την Alibaba μειώνει τους κινδύνους
Πληροφορίες

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα ETC, θα πρέπει να εγγραφούν ως μέλη στην πλατφόρμα (η τυπική συνδρομή ανέρχεται σε περίπου $ 4.000 για δύο έτη).

Για περισσότερες λεπτομέρειες: Summer Gao

Email: gaoya.gao@Alibaba-inc.com                                                             imerisia.gr                       

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *