ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ινδία: Ψάχνουν πλοίο για να μεταφέρουν 700.000 βαρέλια ρωσικού πετρελαίου στην Ασία

Η ινδική εταιρεία Oil and Natural Gas Corp (ONGC) πασχίζει να βρει ένα πλοίο για να μεταφέρει 700.000 βαρέλια αργού πετρελαίου από τη ρωσική Άπω Ανατολή, σε μια αυξανόμενη ένδειξη ότι οι πολύπλοκες συναλλαγές που αφορούν έναν από τους μεγαλύτερους εταίρους της Μόσχας πλήττονται από τις δυτικές κυρώσεις, αναφέρουν πηγές.

Αρκετές ινδικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ONGC (ONGC.NS), έχουν μερίδια σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου και η Ινδία αγοράζει περισσότερο ρωσικό αργό μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, σπεύδοντας να αποκτήσει τη δημοφιλή ποιότητα αργού πετρελαίου Ural, ενώ άλλοι αγοραστές αποφεύγουν τις ρωσικές εξαγωγές.
Εμπόδια από τις δυτικές κυρώσεις στη Μόσχα

Η εταιρεία ONGC έχει ένα μερίδιο της τάξεως του 20% στο πρόγραμμα Sakhalin 1, που παράγει αργό πετρέλαιο γνωστό ως Sokol, το οποίο η ONGC εξάγει μέσω πλειστηριασμών. Το Sokol αγοράζεται κυρίως από αγοραστές της βόρειας Ασίας και φορτώνεται από τη Νότια Κορέα.

Ωστόσο, η ικανότητα της Μόσχας να μεταφέρει αυτή την ποιότητα, η οποία απαιτεί πλοία κατηγορίας πάγου, γίνεται όλο και πιο δύσκολη λόγω των ανησυχιών που εκφράζουν οι ναυλωτές καθώς δεν θέλουν να διακινδυνεύουν την φήμη τους και λόγω των αυξανόμενων δυσκολιών που σχετίζονται με την ασφαλιστική κάλυψη των ρωσικών πλοίων.

Κανονικά, τα φορτία πετρελαίου Sokol μεταφέρονται πρώτα από τον τερματικό σταθμό De-Kastri στην ρωσική Άπω Ανατολή με πλοία κατηγορίας πάγου στη Νότια Κορέα, όπου στη συνέχεια μεταφορτώνονται σε συμβατικό δεξαμενόπλοιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *