ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Άρειος Πάγος: Εκτός δικαστικού σώματος εισαγγελέας με… 3.010 εκκρεμείς υποθέσεις - «Έχασε» 153 δικογραφίες

Την πόρτα της εξόδου από το δικαστικό σώμα είδαν δυο δικαστές εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων, φθάνοντας τον αριθμό στους 15. Οι αποφάσεις ελήφθησαν από την πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με τις οποίες απολύθηκαν για υπηρεσιακή ανεπάρκεια οι δύο δικαστές, ενώ σε μία πρόεδρο Πρωτοδικών, επιβλήθηκε προσωρινή παύση 6 μηνών.

«Εξαφανίστηκαν» 153 δικογραφίες από την Κέρκυρα


Μεταξύ αυτών που απολύθηκαν είναι και μια 54χρονη εισαγγελέας Πρωτοδικών, η οποία όταν υπηρετούσε στην Κέρκυρα, είχε 3.010 εκκρεμείς υποθέσεις και ...αγνοούνται 153. Συγκεκριμένα, από τις 3.010 δικογραφίες, οι 1.800 περίπου βρέθηκαν στο σπίτι της, οι 324 κατασχέθηκαν σε φιλικό της σπίτι, άλλες 626 -μετά από έρευνα- βρέθηκαν σε άλλο φιλικό της σπίτι και κατασχέθηκαν, ενώ 31 δικογραφίες ήταν ενσωματωμένες μέσα σε άλλες δικογραφίες. 153 δικογραφίες έχουν χαθεί. Σε βάρος της έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων.


Η εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε μέσω «αγγελιοφόρου» δικηγόρου, την αναβολή της υπόθεσης επικαλούμενη προβλήματα υγείας και κώλυμα του συνηγόρου της. Το αίτημα της απορρίφθηκε με τον εισηγητή αρεοπαγίτη να αναφέρει ότι η εισαγγελέας έχει επιδείξει βαριά αμέλεια, παντελή έλλειψη δικαστικής συνείδησης, προτείνοντας την οριστική παύση της από το εισαγγελικό σώμα. Αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από την πειθαρχική ολομέλεια, που δεν της έδωσε την δυνατότητα να απασχοληθεί σε άλλη θέση του Δημοσίου τομέα.                                                                                        ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *