ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


ΟΛΥΜΠΟΣ 2022 – Άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας στη σήραγγα Κατερίνης
Ολοκληρώθηκε το πρωί της περασμένη Πέμπτης 30-3-2021 η προγραμματισμένη άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας με κωδική ονομασία «ΟΛΥΜΠΟΣ 2022», στην υπόγεια σήραγγα Κατερίνης «Τ4», στο πλαίσιο τακτικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης του έργου στην εταιρεία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.

Στην άσκηση συμμετείχαν στελέχη και προσωπικό της παραχωρησιούχου εταιρείας, οι Υπηρεσίες της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πιερίας, σύνδεσμος της ΠΕ.Π.Υ.Δ Λάρισας, η ΕΛ.ΑΣ. (Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας), το ΕΚΑΒ (Πιερίας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας) και καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης παρέστη σε ρόλο παρατηρητή κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και του Δήμου Κατερίνης

Η συγκεκριμένη άσκηση αφορούσε ατύχημα με εκδήλωση πυρκαγιάς σε ελαστικό φορτηγού οχήματος στον πίσω άξονά του, πλησίον του φορτίου και στο μέσο της οδικής σήραγγας Τ4, με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα και με καθεστώς αμφίδρομης κυκλοφορίας. Έτερα οχήματα (φορτηγά και επιβατικά), ακινητοποιούνται εντός του ιδίου κλάδου κυκλοφορίας πριν το φλεγόμενο όχημα (ρεύμα προς Αθήνα) και μετά απ’ αυτό (ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) και απαιτούνται, ενέργειες κατάσβεσης και διάσωσης των εγκλωβισμένων χρηστών της σήραγγας.

Σκοποί της άσκησης:
Προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και προσωπικού για την βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση των συμβάντων, κατά την αμφίδρομη λειτουργία της σήραγγας Τ4.
Ο έλεγχος της ορθολογικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών πόρων.
Ο έλεγχος της καλής λειτουργίας και επάρκειας του διαθέσιμου εξοπλισμού.
H εξοικείωση του συμμετέχοντος πυροσβεστικού προσωπικού με την υποδομή της οδικής σήραγγας Τ4 και τις διατιθέμενες (υπηρεσιακές) προσβάσεις.
Η επιχειρησιακή εγρήγορση – μείωση του χρόνου ανταπόκρισης σε ανάλογα συμβάντα και η αξιολόγηση του βαθμού ανταπόκρισης συνεργασίας και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων Φορέων και Υπηρεσιών.

Η άσκηση απέδειξε σε μεγάλο βαθμό την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των εμπλεκομένων, ενώ η αναγνώριση και διαπίστωση αδυναμιών που προέκυψαν θα βελτιστοποιήσουν την δράση σε ανάλογες περιπτώσεις πραγματικού συμβάντος.
Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

</