ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ2

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ2

Με άριστη οργάνωση και θετικές κριτικές ολοκληρώθηκε η συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών του προγράμματος Erasmus+, με τίτλο «Together το improve our Future” στην Βουλγαρία. Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στο πλαίσιο εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος οργάνωσε και υλοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Βουλγαρία, και συγκεκριμένα στην πόλη Φιλιππούπολη (Plovdiv).

Στο πρόγραμμα, το οποίο διήρκησε από τις 11/04 έως και 15/4/2022, συμμετείχαν τρείς καθηγήτριες και πέντε μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης. Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Ιταλία. 

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ήταν: το Agrupamento de Escolas de Castro Daire από την Πορτογαλία, το Liceul Tehnologic “Eremia Grigorescu” Târgu Bujor από την Ρουμανία, το SU “Konstantin Velichkov” από τη Βουλγαρία, το Saniye Husamettin Ozaltin Ortaokulu από την Τουρκία και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης από την Ελλάδα. Η υποδοχή όλων των συμμετεχόντων του προγράμματος έγινε από το σχολείο: SU “Konstantin Velichkov” στη Φιλιππούπολη.


Οι στόχοι της συνάντησης – επίσκεψης περιγράφονται συνοπτικά ως εξής:

Συνάντηση συντονιστών για την συνολική διαχείριση του προγράμματος, προώθηση του προγράμματος, διάχυση αποτελεσμάτων, αρμοδιότητες κάθε χώρας. Σχεδιασμός των κοινών δραστηριοτήτων μαθητών και καθηγητών του 2ουέτους του προγράμματος.

Καθηγητές και μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες μικτών εθνικοτήτων και διδάχθηκαν την έννοια και την λειτουργία της ομάδας, της αρχηγίας σε μια ομάδα και όλες οι εργασίες της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν ομαδοσυνεργατικά.

Οι ομάδες διδάχθηκαν μάθημα στη βουλγαρική γλώσσα και το βουλγάρικο αλφάβητο, έγινε ξενάγηση στο σχολείο, παρουσίασή παραδοσιακών χορών και φυτεύτηκαν από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δέντρα στη αυλή του σχολείου.

Οι ομάδες δημιούργησαν μακέτες με Lego σε συγκεκριμένα θέματα που προτάθηκαν από το σχολείο υποδοχής.

Οι ομάδες μαθητών δημιούργησαν το καινούριο λογότυπο για το νέο project με τίτλο: «Together we are the future» του etwinning
Μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν Visual thinking Lab και τις μεθόδους του και ζητήθηκε να κάνουν πρακτική.

Αξιολόγηση της συνάντησης με συμπλήρωση ερωτηματολογίων από τους μαθητές και καθηγητές των συμμετεχόντων χωρών

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στη Φιλιππούπολη οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης συμμετείχαν σε μια σειρά εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων. Πιο συγκεκριμένα:

· Επίσκεψη στη Μεγάλη Βασιλική Εκκλησία, το Αρχαιολογικό Στάδιο, το Αρχαίο Αμφιθέατρο και ξενάγηση στη παλιά πόλη, τα παλιά αρχοντικά και το φαρμακείο του Ιπποκράτη · Επίσκεψη σε τοπική επιχείρηση – Ιππικό όμιλο · Επίσκεψη στο Βιολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης και σε Ιδιωτικό κολλέγιο Ιατρικής.· Επίσκεψη στο Μουσείο Αεροπορίας και το Μοναστήρι του Μπάκοβο


Η επόμενη συνάντηση που θα είναι η τελευταία του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία το Μάιο.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *