ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ερσίν Τατάρ: «Κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα ξαναγίνει πόλεμος στην Κύπρο όπως το 1974»


«Οι Τουρκοκύπριοι εκδιώχτηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία με την δύναμη των όπλων»!

Ο ηγέτης του Ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σοκάρει τη διεθνή κοινότητα αλλά αποδεικνύει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας πόλεμος στην Κύπρο όπως το 1974, δεν θα επαναληφθεί!Ισχυρίστηκε ότι οι Τουρκοκύπριοι εκδιώχθηκαν από τη Κυπριακή Δημοκρατία με την δύναμη των όπλων το 1960 και ότι όλοι γνωρίζουν τις προθέσεις των Ελληνοκυπρίων και της Ελλάδας.

Μίλησε για μεγάλες αποκλίσεις στον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι δύο κοινότητες την έννοια της ομοσπονδίας και ότι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν ενιαίο κράτος, κατάργηση των εγγυήσεων της Τουρκίας και μηδέν στρατό.

Επανέλαβε ότι μια συμφωνία στην Κύπρο μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση δύο χωριστών κρατών που θα ζουν το ένα δίπλα στο άλλο.

Εϊπε ότι δεν τίθεται θέμα αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

Ανέφερε ότι, από την εκλογή του, είχε πει ότι η ομοσπονδία δεν συζητείται πλέον και ότι στο διάλογο αναμένουν συζήτηση δύο χωριστών κρατών και δική τους δομή.


Ο Τατάρ είπε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να λάβει απόφαση και να αναγνωρίσει την κυριαρχική ισότητα και το διεθνές στάτους των Τουρκοκυπρίων.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ Κόλιν Στιούαρτ για οικονομική ενίσχυση των Τουρκοκυπρίων ο Τατάρ είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος με καλή πίστη για να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά τους.

Πρόσθεσε ότι αν υπάρξει συμφωνία, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να μειωθεί είναι η οικονομική ανισότητα.


Για την ενέργεια είπε ότι η μόνη επιλογή για την Κύπρο είναι να ενωθεί με την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω Τουρκίας και αυτό θα είναι το πραγματικό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης.                                         pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *