ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


17ο Δημοτικό Σχολείο: Ομιλία με θέμα την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού


Εκδήλωση με την παιδοψυχολόγο Ν. ΣπυρίδουΜια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί, του 17ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κατερίνης, το απόγευμα της Τετάρτης 13 Απριλίου.
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου ολοκληρώνοντας τις δράσεις του για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, προσκάλεσε την εξειδικευμένη στη σχολική ψυχολογία παιδοψυχολόγο Νίκη Σπυρίδου, 

η οποία ανέπτυξε το θέμα, δίνοντας έμφαση στον ορθό και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς των παιδιών τόσο από τους γονείς όσο και από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Σημειώνεται, ότι είχε προηγηθεί αντίστοιχη εσπερίδα στο σχολείο με ομιλητή τον Σχολικό Σύμβουλο Νικόλαο Γραίκο.


Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήματα και να λύσουν απορίες, μέσα από τη διαλογική συζήτηση και την ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών. Η κ. Σπυρίδου ανέλυσε μεστά, κατανοητά και διεξοδικά όλους τους παράγοντες που ευθύνονται για την εκδήλωση παραβατικής συμπεριφοράς των παιδιών στο σχολείο. 

Τόνισε ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τον τρόπο χρήσης της τεχνολογίας από τα παιδιά τους, καθώς η τελευταία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την απενοχοποίηση της βίας στο μυαλό των παιδιών, ιδίως μέσα από τα διάφορα βίντεο για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και για την μουσική και τους στίχους που τα συνοδεύουν.

Η παιδοψυχολόγος υπογράμμισε ότι εξαιτίας της πανδημίας και της καραντίνας τα παιδιά στερήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τη δυνατότητα ανάπτυξης των κοινωνικών τους δεξιοτήτων μέσα στο σχολικό περιβάλλον και καλούνται τώρα να προσαρμοστούν στους κανόνες που αυτό θέτει, τρέχοντας να αναπληρώσουν το χαμένο χρόνο. Πρότεινε στους εκπαιδευτικούς να δώσουν έμφαση στην ανάπτυξη κοινών δράσεων ενσυναίσθησης, προκειμένου να πετύχουν τα παιδιά να αναπτύξουν δεσμούς ομάδας.

Κλείνοντας τη συζήτηση η κ. Σπυρίδου έστειλε το εξής μήνυμα «το κλειδί για τη σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού είναι η θωράκιση των παιδιών με αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την κατάκτηση της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας, προτρέποντας τους γονείς να δίνουν διαρκώς πρωτοβουλίες και κίνητρα στα παιδιά τους σε αυτήν την κατεύθυνση».

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν θερμά την κ. Σπυρίδου αλλά και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για αυτήν την εκδήλωση, ζητώντας την επανάληψη αντίστοιχων πρωτοβουλιών.


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *