ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Δήμος Κατερίνης: Για την Ανακύκλωση & τα SEATRAC ενημερώθηκαν οι μαθητές & οι μαθήτριες του Ειδικού Σχολείου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ειδικού Σχολείου, στο πλαίσιο των Σχεδίων Δράσης Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών Μονάδων
Οι μηχανισμοί υποβοήθησης των ΑμεΑ για την είσοδό τους στην θάλασσα, που διαθέτει ο Δήμος Κατερίνης, καθώς και τα προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποιεί ο Δήμος βρέθηκαν στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης, η οποία έγινε σήμερα στο Ειδικό Σχολείο Κατερίνης.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη φροντίδα της ομάδας Φυσικής Αγωγής του Σχολείου, εντάσσεται στο πλαίσιο των Σχεδίων Δράσης Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Στην εκδήλωση, παρέστη η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Μαρία Τερζίδου, η οποία παρουσίασε video, σχετικά με την προσβασιμότητα των ακτών, τα πέντε seatrac (μηχανισμοί υποβοήθησης των ΑμεΑ για την είσοδό τους στην θάλασσα), που διαθέτει ο Δήμος Κατερίνης. 

Επίσης, έγινε αναφορά στην εθελοντική ομάδα ενεργών πολιτών που δημιούργησε στις αρχές του καλοκαιριού του 2021, ο Δήμος Κατερίνης, με βασικό στόχο να περιφρουρήσει την αδιάκοπη χρήση των εγκαταστάσεων των Seatrac από τα ΑμεΑ. «Παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία, προκειμένου να μπορούν όλοι χωρίς διακρίσεις να χαίρονται και να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα το κολύμπι» σημείωσε σχετικά η κα Τερζίδου.

Παράλληλα, ο Επιστημονικός συνεργάτης του Δ.Κατερίνης, Δαμιανός Καλπακίδης και η Ειδική σύμβουλος Μαρία Νταντάμη παρουσίασαν τα προγράμματα ανακύκλωσης που υλοποιούνται από τον Δήμο, με στόχο όπως ανέφεραν «να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος». Επιπλέον, όπως τονίστηκε, οι δράσεις αυτές στα σχολεία βοηθούν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος και γενικότερα στην ανάπτυξη του κοινωνικού αισθήματος.

Οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό στην εκδήλωση, ενώ αφιέρωσαν ένα όμορφο τραγούδι, που ετοίμασαν ειδικά για την επίσκεψη, στην Αντιδήμαρχο και στα στελέχη του Δήμου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, η Αντιδήμαρχος συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, Σύλβια Δεληγιαννίδου, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Δήμο Κατερίνης, για την ανταπόκριση και συμμετοχή στην συγκεκριμένη δράση.Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *