ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πάτρα: Το τηλεφώνημα από αστυνομικό της Scotland Yard στον Κατερινόπουλο – “Εμείς εδώ ξέρετε τι βρήκαμε;”
Επιμένει ο Θανάσης Κατερινόπουλος ότι η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, είναι εγκληματική ενέργεια. Ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της αστυνομίας, τόνισε σε συνέντευξή του ότι την ίδια άποψη έχει και μία συνάδελφός του από την New Scotland Yard που χειρίστηκε αντίστοιχη υπόθεση στο Λονδίνο και αποκάλυψε τα όσα του είπε, σήμερα το πρωί στο τηλέφωνο.

“Μιλάω για εγκληματική ενέργεια 100%”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρώτο Πρόγραμμα” και την εκπομπή “Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο”, ο Θανάσης Κατερινόπουλος υπογράμμισε σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας: “Μιλάω για εγκληματική ενέργεια 100% γιατί εδώ έχουμε τρεις θανάτους σε τρεις διαφορετικούς χρόνους. Δεν είμαι ειδικός επιστήμονας για να ξέρω αν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα, οι ίδιοι οι γιατροί λένε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο”. Εκτίμησε, παράλληλα, ότι η τραγική υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Εξήγησε στη συνέχεια ότι “μέχρι αυτή την στιγμή οι θάνατοι είναι αγνώστου αιτιολογίας από τους γιατρούς. Γιατί λοιπόν να χτυπηθεί τόσο σκληρά αυτή η οικογένεια με τρεις θανάτους, ακανόνιστα, πέθαναν σε διαφορετικούς χρόνους από πλευράς ηλικίας, δεν πέθανε το πρώτο παιδί πρώτο για να ακολουθήσουν τα άλλα, αν δεχθούμε ότι υπήρχε γονιδιακό. Όλα τα παιδιά πέθαναν Σαββατοκύριακο. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, άρα κάτι γίνεται εδώ, κάποιο ανθρώπινο χέρι μπήκε και πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις, στους γονείς και στην κοινωνία, τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και η αστυνομία”.


Το τηλεφώνημα από αστυνομικό της Scotland Yard

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος αποκάλυψε τα όσα του είπε συνάδελφός του, σήμερα το πρωί στο τηλέφωνο. “Συνάδελφος ντέντεκτιβ της New Scotland Yard, Ελληνίδα στην καταγωγή, που χειρίστηκε αντίστοιχη υπόθεση στο Λονδίνο, με πήρε τηλέφωνο σήμερα το πρωί και μου είπε ‘Θανάση, μην μασάς. Είναι εγκληματική ενέργεια. Εμείς εδώ ξέρετε τι βρήκαμε; Υδράργυρο’. Και μένω κάγκελο. Να δούμε τι θα μας πει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αν υπάρχει ουσία, τι ουσία είναι, θα την προσδιορίσει; Μπορεί να προκαλέσει θάνατο; Βέβαια, δεν αρκεί αυτό, είναι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε τέτοια, που είναι βούτυρο στο ψωμί των αστυνομικών αρχών για την προανάκριση, η οποία θέλω να πιστεύω ότι θα μετατραπεί στην πορεία από πλευράς εισαγγελέα σε προανάκριση για να έχουμε δράστες ή δράστη”.
“Αυτή η υπόθεση θα έχει δρόμο”

Διατύπωσε στη συνέχεια, την εκτίμησή του για τα επόμενα βήματα και για τον χρόνο που θα χρειαστεί, ώστε να απαντηθούν τα κρίσιμα ερωτήματα στην υπόθεση θρίλερ, που απασχολεί την κοινή γνώμη.

“Όλοι διαβάζουμε ότι η αστυνομία κάνει ανακρίσεις και λοιπά. Ξέρετε ότι γίνεται μια προκαταρκτική εξέταση; Η προκαταρκτική εξέταση που γίνεται από την πλευρά της αστυνομίας είναι για να διαπιστώσει αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις ή όχι στον θάνατο της Τζωρτζίνας και των άλλων παιδιών. Όταν αυτή η προκαταρκτική ολοκληρωθεί θα σταλεί στον εισαγγελέα κι εκείνος θα αποφανθεί αν θα πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά αγνώστων δραστών ή κατά γνωστών ανάλογα τι θα προκύψει. Εκεί θα ληφθούν υπόψη και τα στοιχεία των τοξικολογικών εξετάσεων και όποιων άλλων εξετάσεων υπάρχουν και θα αρχίσει δεύτερος κύκλος αν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας”.

Συμπερασματικά, ο Θανάσης Κατερινόπουλος είπε: “Οπότε αυτή η υπόθεση θα έχει δρόμο τουλάχιστον 1,5-2 μήνες. Να μην βιαζόμαστε, γιατί ακούω για συλλήψεις. Μάλιστα κάποιοι έβαλαν στο στόμα το δικό μου ότι ο Κατερινόπουλος είπε ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε συλλήψεις πράγμα που δεν είπα ποτέ. Η διαδικασία είναι αυτή και είναι χρονοβόρος”.

“Στα πλαίσια της προκαταρκτικής αν κληθούν στο τέλος οι γονείς να καταθέσουν, θα καταθέσουν”, πρόσθεσε. Οι αξιωματικοί, σημείωσε, ψάχνουν αυτή την στιγμή, είτε είναι γιατροί, νοσοκόμοι ή άλλα άτομα και πρέπει από εκεί να ξεκινήσουν και έτσι έχουν κάνει, καθώς έχουν εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και όχι προανάκρισης. “Αυτή η υπόθεση όντως θα τραβήξει. Μπορεί να έχουμε ένα πόρισμα που να λέει ότι υπάρχει κάποια ουσία που προκάλεσε τον θάνατο, σίγουρα τότε θα επισπευσθούν περισσότερο οι διαδικασίες” εκτίμησε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ότι “υπάρχει μια πίεση από την πλευρά της οικογένειας, που πραγματικά οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν από τι πέθαναν τα παιδιά τους, ενώ παράλληλα υπάρχει μια πίεση από την κοινωνία που αγωνιά” και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει οι πάντες να επισπεύσουν όλες τις διαδικασίες, ώστε να δώσουν απαντήσεις.


enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]