ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Μετά από τα όπλα στην Ουκρανία ας φροντίσουμε για τον ιματισμό των στρατιωτικών μας! Καταγγελία!
Στην Ουκρανία σπεύσαμε να στείλουμε όπλα στο «πι και φι» χωρίς κανένας να μας υποχρεώσει. Ώρα να στείλουμε και ιματισμό στους στρατιωτικούς μας! Η καταγγελία από την ΠΟΕΣ προκαλεί μόνο θλίψη…
«Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.) έγινε αποδέκτης παραπόνων συναδέλφων – μελών της Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), στους οποίους αν και δικαιούνται δεν τους έχουν χορηγηθεί ακόμη είδη ιματισμού, με συνέπεια να αναγκάζονται οι ίδιοι να τα προμηθεύονται από το ελεύθερο εμπόριο για κάλυψη άμεσων υπηρεσιακών αναγκών (πχ στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου).

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) με έγγραφό της προς τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, προς τον οποίο μεταφέρει τα παραπάνω παράπονα, αναρωτιέται γιατί θα πρέπει να αγοράζουν οι ΟΒΑ από το ελεύθερο εμπόριο τον ιματισμό που η ίδια η Υπηρεσία οφείλει να τους χορηγήσει και ζητά την άμεση παρέμβασή του ώστε: α) να χορηγηθούν άμεσα στους ΟΒΑ τα είδη ιματισμού που δικαιούνται, τουλάχιστον για τις ανάγκες της επερχόμενης παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2022 και β) να επιστραφούν τα ποσά που δαπάνησε ο κάθε ΟΒΑ για την αγορά από το ελεύθερο εμπόριο του ως άνω ιματισμού.

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:

ΘΕΜΑ : Χορήγηση Ειδών Ιματισμού σε Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ)


ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 029/06.3.2022 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.), με το οποίο μεταφέρονται παράπονα συναδέλφων – μελών της Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), στους οποίους αν και δικαιούνται δεν τους έχουν χορηγηθεί ακόμη είδη ιματισμού, με συνέπεια να αναγκάζονται οι ίδιοι να τα προμηθεύονται από το ελεύθερο εμπόριο για κάλυψη άμεσων υπηρεσιακών αναγκών (πχ στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου).

2. Θεωρώντας ότι αφ΄ ενός οι οικονομικές απολαβές ενός Οπλίτη Βραχείας Ανακατάταξης δεν του επιτρέπουν αγορές υπηρεσιακού εξοπλισμού από το ελεύθερο εμπόριο και αφ΄ ετέρου και πρωτίστως ότι η χορήγηση ειδών ιματισμού σε ΟΒΑ είναι υποχρέωση της Υπηρεσίας παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να χορηγηθούν τα προβλεπόμενα και αναγκαία είδη ιματισμού στους ΟΒΑ σε χρόνο πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022.

3. Περαιτέρω, παρακαλούμε όπως διερευνηθεί ποιοι ΟΒΑ προμηθεύτηκαν με ιδίους πόρους είδη ιματισμού, από τα προβλεπόμενα που έπρεπε να τους χορηγηθούν, από το ελεύθερο εμπόριο για υπηρεσιακές ανάγκες ενόψει της ως άνω παρέλασης και να καταβληθούν τα ποσά που οι ίδιοι κατέβαλαν από τον προσωπικό τους προϋπολογισμό».
 Militaire.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *