ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Οριστική λύση στο ζήτημα της μετάκλησης των εργατών γης

«Από την έναρξη της πανδημίας η Κυβέρνηση αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σημαντικό αυτό ζήτημα για τους παραγωγούς μας, για το οποίο ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία».

Με το νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, το συγκεκριμένο θέμα ρυθμίζεται οριστικά, καθώς προβλέπεται νέος τύπος άδειας παραμονής πολιτών τρίτων χωρών, για την παροχή εποχικής εργασίας. Η νέα αυτή άδεια θα έχει περίοδο ισχύος από 1 έως 5 έτη, επιτρέποντας το ανώτερο 9 μήνες παραμονή ανά 12μηνο.

Εξαιρετικά για τη φετινή χρονιά, θα ισχύει η κατά παρέκκλιση διαδικασία, σύμφωνα με την οποία εργοδότης ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας για εργασία στην αγροτική οικονομία, που απαλλάσσεται της υποχρέωσης θεώρησης εισόδου, μπορεί να υποβάλει αίτηση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Το διάστημα της παραμονής ορίζεται στις 90 ημέρες, ενώ παρέχεται η δυνατότητα παράτασης παραμονής για 90 ημέρες επιπλέον.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τους παραγωγούς μας με κάθε τρόπο, να ακούει τα προβλήματά τους και να δίνει καίριες λύσεις.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη και όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς για τη ρύθμιση που δίνει λύση στο θέμα των εργατών γης και εξασφαλίζει στον αγροτικό κόσμο της χώρας το αναγκαίο προσωπικό.

Πάντα συνεπείς στις ανάγκες των αγροτών μας, συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό τους και να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται με σκοπό τη διαρκή στήριξή τους».Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *