ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Τι είναι ο «τσέχικος σκαντζόχοιρος» που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί στις πόλεις

Οι μονάδες του ουκρανικού στρατού χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να σταματήσουν την ρωσική προέλαση. Ακόμα και κάποιες παλιές ιδέες οι οποίες είναι ιδιαίτερα απλές στην εφαρμογή τους.

Στην Ουκρανία και στους δρόμους των υπό πολιορκία πόλεων βλέπουμε την δημιουργία μίας κλασικής αντιαρματικής άμυνας, τον λεγόμενο και τσέχικο σκαντζόχοιρο.

Πρόκειται για μία κατασκευή από μεταλλικές δοκούς, οι οποίες σχηματίζουν γωνίες και ακμές και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο να εμποδίζει ελαφρά έως μεσαία άρματα μάχης και οχήματα μεταφοράς προσωπικού στο να διασπάσουν μία γραμμή άμυνας.


Το όνομά του δείχνει ότι προέρχεται από την Τσεχοσλοβακία, και είχε χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη έκταση πριν την εισβολή των Γερμανών για την κατάληψη της Σουδητίας το 1938. Στην αρχή ήταν κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα, όμως στην πορεία αποδείχτηκε ότι μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός και ευέλικτος στην τοποθέτησή του αν φτιαχτεί από μεταλλικές δοκούς.

Ο τσέχικος σκαντζόχοιρος χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατά κύριο λόγο από τον στρατό της Σοβιετικής Ένωσης. Μπορούσε να είναι εξίσου αποτελεσματικός και με πιο απλά υλικά, όπως από μεγάλα κομμάτια ξύλου.


Ο τσέχικος σκαντζόχοιρος έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε αστικές μάχες, καθώς είναι πολύ εύκολο να μπλοκάρει ένα μηχανοκίνητο κονβόι, καθιστώντας τα οχήματα εύκολο στόχο για τους αμυνόμενους.

Η συγκεκριμένη κατασκευή έχει χρησιμοποιηθεί από τότε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, σε όλες τις παραλλαγές του, ιδίως σε οδομαχίες μέσα σε πόλεις, με πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας  pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *