ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης: Εξέλεξε Συμπαραστάτη του Δημότη

Ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου ΚατερίνηςΣυμπαραστάτη του δημότη, εξέλεξε για πρώτη φορά –από την θέσπιση του θεσμού το 2010- το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Τη θέση, μετά την ψηφοφορία που προηγήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναλαμβάνει η δικηγόρος Κατερίνης Ελένη Αθανασιάδου.

Υποψήφιοι για τη θέση, στη δια ζώσης συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ήταν συνολικά έξι. Από την ψηφοφορία που διενεργήθηκε η Ελένη Αθανασιάδου, έλαβε την απαραίτητη αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 των δημοτικών συμβούλων.Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεοφάνης Τερζόπουλος, αναφέρθηκε στο ρόλο του θεσμού, σημειώνοντας πως στις υποχρεώσεις του Συμπαραστάτη του Δημότη είναι η μεσολάβηση ανάμεσα σε δημότες ή επιχειρήσεις με υπηρεσίες του Δήμου με τις οποίες ενδεχομένως αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

 Στα καθήκοντα του Συμπαραστάτη είναι και η ετήσια έκθεση στην οποία θα καταγράφονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες σε σχέση με τις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και η κατάθεση ειδικών προτάσεων για την επίλυση θεμάτων εξυπηρέτησης των πολιτών.

Η θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη, ολοκληρώνεται με τη λήξη της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Θέλω να συγχαρώ την Ελένη Αθανασιάδου για την εκλογή της και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά της», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. «Είμαι πεπεισμένος ότι η συνεργασία μας θα είναι εποικοδομητική και προς όφελος των δημοτών», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Ο κ. Κουκοδήμος, έκανε λόγο για σημαντική μέρα για το Δήμο Κατερίνης, αφού για πρώτη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε Συμπαραστάτη, 12 χρόνια μετά τη θέσπιση του θεσμού. «Η επιθυμία μας να αποκτήσει Συμπαραστάτη ο Δήμος Κατερίνης, επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στην ενίσχυση της διαφάνειας μέσα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο», κατέληξε ο κ. Κουκοδήμος.


Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *