ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Αυτοί είναι οι τρείς βασικοί αντικειμενικοί σκοποί (ΑΝΣΚ) του νέου Ρωσικού σχεδίου στην Ουκρανία

Η τακτική των πολλών ταυτόχρονων μετώπων επιχειρήσεων των ρωσικών στρατευμάτων, εξαντλεί τις Ουκρανικές δυνάμεις οι οποίες διαχέονται και δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν πού ακριβώς θα επιχειρηθεί το επόμενο αποφασιστικό χτύπημα
Ρωσικό ΜΜΕ το οποίο είναι γνωστό για τις προσβάσεις του στο ΥΠΑΜ της χώρας του, αποκωδικοποιεί την τακτική των δυνάμεων εισβολής στην Ουκρανία και τον σχεδιασμό των επιχειρήσεών του, ως ακολούθως:

1ος Αντικειμενικός σκοπός ( ΑΝΣΚ) των Ρωσικών Δυνάμεων
Μαριούπολη και Ντομπάς- Σχεδιασμός εγλωβισμού και καταστροφής των Ουκρανικών δυνάμεων


" Στη Μαριούπολη ολοκληρώνεται η ήττα των Ουκρανών μαχητών, σημαντικό τμήμα της πόλης έχει περάσει στον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων και της Λαϊκής Πολιτοφυλακής.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί η σημαία της DPR υψώθηκε πάνω από τη διοίκηση της περιοχής Levoberezhny. Αυτό επιτρέπει στον άμαχο πληθυσμό, τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι εθνικιστές ως ανθρώπινη ασπίδα, να εγκαταλείψει τη ζώνη του μετώπου.


Υπάρχει συστηματική καταστροφή των δυνάμεων που σταθμεύουν στα δυτικά των Λαϊκών Δημοκρατιών. Στην πραγματικότητα, οι ομάδες στο Severodonetsk και στο Lisichansk είναι περικυκλωμένες, χωρίζονται περαιτέρω σε σχετικά μικρές ομάδες και στη συνέχεια εκκαθαρίζονται.


Τα στρατεύματα του LPR έχουν ελέγξει την κοντινή πόλη Rubizhne, η οποία αποτελεί μέρος του οικισμού.

Η υποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από τις θέσεις είναι πρακτικά αδύνατη τόσο εκεί όσο και στην περιοχή Maryinka λόγω της πλήρους αεροπορικής υπεροχής της ρωσικής αεροπορίας.


Οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται έχουν τις εξής επιλογές:


Είτε να προσπαθήσουν με κάποιο τρόπο να επιβραδύνουν την επίθεση του NM LDNR και να περιμένουν ένα «θαύμα διαπραγμάτευσης» και παύσης των εχθροπραξιών, είτε να εγκαταλείψουν τις οχυρωμένες περιοχές για να διαρρήξουν τον κλοιό των ρωσικών δυνάμεων , με κίνδυνο να καταστραφούν στην πορεία από αεροπορικές επιθέσεις , είτε να παραδοθούν.

2ος Αντικειμενικός Σκοπός (ΑΝΣΚ) των Ρωσικών Δυνάμεων
Κύκλωση της δεύτερης αμυντικής τοποθεσίας των Ουκρανών -Καταστροφή των δυνάμεων τους

Ένας νέος ρωσικός κλοιός σχηματίζεται σταδιακά στη δεύτερη γραμμή άμυνας των ουκρανικών δυνάμεων στο Donbass, στην περιοχή του Slavyansk και του Kramatorsk.

Σε περίπτωση ήττας τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος του τακτικού στρατού και τα ρωσικά στρατεύματα και το NM της ΛΔΔ θα μπορέσουν να διεισδύσουν στη δυτική κατεύθυνση, όπου είναι δυνατόν να περικυκλώσουν τις Ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται συγκεντρωμένες στο Pavlograd, το Dnepropetrovsk και το Zaporozhye.


Μέχρι στιγμής, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πλησιάσει την περιοχή Dnepropetrovsk από τα νότια προς την κατεύθυνση του Krivoy Rog.
3ος Αντικειμενικός σκοπός (ΑΝΣΚ) των Ρωσικών Δυνάμεων
Σταδιακή περικύκλωση του Κιέβου-Εξώθηση αμάχων να το εγκαταλείψουν

Γίνεται σταδιακή κάλυψη του Κιέβου. Ο αβίαστος σχηματισμός της περικύκλωσης επιτρέπει σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και, μακροπρόθεσμα, να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων αμάχων

Το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και οι στρατιωτικές υποδομές του Κιέβου καταστρέφονται σταδιακά. Συγκεκριμένα, πλήγματα πραγματοποιήθηκαν σε αεροδρόμιο και σε μονάδα επισκευής αεροσκαφών που βρίσκονται στο Lvov. Είναι πιθανό τα μαχητικά MiG-29, τα οποία βρίσκονταν υπό επισκευή και εκσυγχρονισμό, να υπέστησαν ζημιές κατά τον βομβαρδισμό του.


Οι χώροι ανάπτυξης της 79ης Ουκρανικής αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας στο Νικολάεφ προσβλήθηκαν με πυρά και καταστράφηκαν

Η ρωσική τακτική των πολλών ταυτόχρονων μετώπων επιχειρήσεων

Σε γενικές γραμμές, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν τη λεγόμενη τακτική πολλών ταυτόχρονων μετώπων επιχειρήσεων, η οποία κυριολεκτικά εξαντλεί τον εχθρό και δεν του επιτρέπει να λαμβάνει ξεκάθαρα δεδομένα σχετικά με το πού ακριβώς θα επιχειρηθεί το επόμενο χτύπημα.

Αυτή η τακτική καθιστά επιπρόσθετα δυνατή την πραγματοποίηση ακριβών χτυπημάτων εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, τις οποίες η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απλά δεν έχει χρόνο να καλύψει με συστήματα αεράμυνας. Η επιλογή της εκτόξευσης πυραυλικής επίθεσης στο Lvov State ArZ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.
Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Τα παραπάνω επαληθεύουν προγενέστερο άρθρο -ανάλυσή μας σύμφωνα με το οποίο το Ρωσικό ΥΠΑΜ προέβη σε εκπόνηση νέου σχεδιασμού επιχειρήσεων για την Ουκρανία σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται η αστραπιαία προέλαση ταυτόχρονα από δύο συγκλίνουσες κατευθύνσεις προς την κεντρική Ουκρανία

Χαρακτηριστικά αυτών των δύο προελάσεων, είναι η μεγάλη ταχύτητα κινήσεως, η αποφυγή κατοικημένων τόπων και η περικύκλωση-αποκοπή όλων των Ουκρανικών δυνάμεων ανατολικά του Δνείπερου ποταμού


Υπενθυμίζουμε τέλος ότι με έτερο άρθρο μας τρείς ημέρες νωρίτερα είχαμε επισημάνει ότι η συνέχεια των επιχειρήσεων φαντάζει πάρα πολύ δύσκολη έως απελπιστική για τις Ουκρανικές Δυνάμεις JFO που μάχονται στο Ντονμπάς και την Μαριούπολη, αφού είναι θέμα χρόνου η ολοκληρωτική τους κύκλωση από τις υπέρτερες Ρωσικές Δυνάμεις, ο εγκλωβισμός τους και η καταστροφή ή παράδοσή τους


pentapostagma.gr
Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *