ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ελάχιστο καθήκον μας να αφιερώσουμε τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας σε όλες τις γυναίκες της Ουκρανίας
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε στις γυναίκες της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία της, η Ευρωβουλευτής μίλησε για τη γενναιότητά τους να μπουν στη μάχη για να υπερασπίσουν την πατρίδα και την ελευθερία τους, αλλά και για τις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουν, καθώς γεννούν σε βομβαρδισμένες αποθήκες, παρηγορούν τα παιδιά τους στα καταφύγια ή παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς με τα παιδιά τους, αφήνοντας πίσω συγγενείς και φίλους.

Τέλος, η κα Ασημακοπούλου, αφού αναφέρθηκε στις γυναίκες της Ουκρανίας που αντίκρυσαν το αποτρόπαιο πρόσωπο του πολέμου ξανά και ξανά και δεν λύγισαν, όπως η Valentina losifovna Romanova, κατέληξε στην πρότασή της να αφιερώσει το Σώμα τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις γυναίκες της Ουκρανίας, ως «ελάχιστο καθήκον», αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης και σεβασμού στον αγώνα που δίνουν.Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Στην σκιά του πολέμου, οφείλουμε να αφιερώσουμε τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας σε όλες τις γυναίκες της Ουκρανίας.

Στις γυναίκες της Ουκρανίας που μαζί με τους άντρες, πήραν τα όπλα και μπήκαν στη μάχη, για να υπερασπίσουν την πατρίδα τους, την ελευθερία τους και το βιός τους.

Στις γυναίκες της Ουκρανίας που ενωμένες σα γροθιά φτιάχνουν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και μπαίνουν μπροστά στα ρωσικά άρματα, αποφασισμένες να αντισταθούν.

Στις γυναίκες της Ουκρανίας που γεννούν σε βομβαρδισμένες αποθήκες και παρηγορούν τα παιδιά τους στα καταφύγια.

Στις γυναίκες της Ουκρανίας που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς με τα παιδιά τους αφήνοντας πίσω συγγενείς και φίλους με το φόβο να σφίγγει την ψυχή τους.

Στις γυναίκες της Ουκρανίας που αντίκρυσαν το αποτρόπαιο πρόσωπο του πολέμου ξανά και ξανά και δεν λύγισαν, όπως η Valentina losifovna Romanova, που γνώρισε τον πόλεμο το 1941, έχασε τους Εβραίους συγγενείς της στο Babyn Yar και τώρα ορθώνει το ανάστημα της στον Πούτιν, απαιτώντας να απομακρύνει τα στρατεύματά του.

Ας αφιερώσουμε, λοιπόν, την φετινή «Ημέρα της Γυναίκας» στις γυναίκες της Ουκρανίας, ως ένδειξη αλληλεγγύης και σεβασμού για τον αγώνα που δίνουν!

Είναι το ελάχιστο καθήκον μας!Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *