ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πυρηνική επίδειξη Μόσχας! Μετακίνηση διηπειρωτικών πυραύλων στη Σιβηρία-Αστικός πόλεμος στη Μαριούπολη (χάρτες-βίντεο)
Κινητικότητα πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας-Πληροφορίες για εκατόμβη νεκρών στη Μαριούπολη-Συνοικίες καταστρέφονται ολοσχερώς-Αναλυτικοί χάρτες με την προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων
Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια απέπλευσαν για ασκήσεις στη Θάλασσα Μπάρεντς κοντά στην Αρκτική, ενώ κινητοί εκτοξευτές πυρηνικών πυραύλων φαίνεται πως μετακινούνται στη Σιβηρία, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. Οι εν λόγω ενέργειες έρχονται λίγες μέρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, διέταξε τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού.


Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια απέπλευσαν για ασκήσεις στη Θάλασσα του Μπάρεντς και κινητοί εκτοξευτές πυραύλων μετακινήθηκαν στα χιονισμένα δάση της Σιβηρίας την Τρίτη, αφού ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τις πυρηνικές δυνάμεις του έθνους του να τεθούν σε υψηλό συναγερμό λόγω εντάσεων με τη Δύση για την εισβολή στην Ουκρανία.Ο Βόρειος Στόλος της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωση ότι πολλά από τα πυρηνικά υποβρύχια του συμμετείχαν σε ασκήσεις που είχαν σχεδιαστεί για να «εκπαιδεύσουν τους ελιγμούς σε θυελλώδεις συνθήκες». Ανέφερε ότι πολλά πολεμικά πλοία που έχουν ως αποστολή την προστασία της χερσονήσου Κόλα της βορειοδυτικής Ρωσίας, όπου βρίσκονται πολλές ναυτικές βάσεις, θα συμμετάσχουν στους ελιγμούς.

Στην περιοχή Ιρκούτσκ της ανατολικής Σιβηρίας, μονάδες των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων διέλυσαν εκτοξευτές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Yars σε δάση για να ασκήσουν μυστική ανάπτυξη, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση.


Ο στρατός δεν είπε εάν οι ασκήσεις συνδέονται με την εντολή του Πούτιν την Κυριακή να τεθούν οι πυρηνικές δυνάμεις της χώρας σε υψηλό συναγερμό εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δεν ήταν επίσης σαφές εάν οι ασκήσεις αντιπροσώπευαν μια αλλαγή στις συνήθεις δραστηριότητες πυρηνικής εκπαίδευσης ή στάσης της χώρας.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν τα τμήματα των στρατηγικών πυρηνικών τους δυνάμεων που βασίζονται σε ξηρά και υποβρύχια σε επιφυλακή και προετοιμασμένα για μάχη ανά πάσα στιγμή, αλλά τα βομβαρδιστικά με πυρηνική ικανότητα και άλλα αεροσκάφη δεν βρίσκονται στην ίδια κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας.


Σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία βασίζεται περισσότερο σε διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, οι οποίοι βρίσκονται σε σιλό ή είναι τοποθετημένοι σε κινητούς εκτοξευτές. Μια αλλαγή στην κατάσταση ετοιμότητάς τους θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί και να αξιολογηθεί.


Η εντολή του Πούτιν αύξησε τις ήδη εκρηκτικές εντάσεις, οδηγώντας αναπόφευκτα σε συγκρίσεις με την κουβανική κρίση των πυραύλων του 1962 που είδε τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον να παρασύρονται στα πρόθυρα μιας πυρηνικής σύγκρουσης.

Πολιορκία της ουκρανικής πρωτεύουσας

Κάτω από την πρωτεύουσα, η επίθεση της Ρωσίας λαμβάνει χώρα κατά μήκος των γραμμών Γκορενίτσι, Γκοστόμελ και Ντεμίντοφ, δήλωσε σήμερα το πρωί το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το Γκορενίτσι, σημειώνουμε, βρίσκεται σχεδόν απευθείας στον αυτοκινητόδρομο Ζιτόμιρ, ακόμη και στη νότια πλευρά του. Παρεμπιπτόντως, όπως ανέφεραν χθες τα ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια, οι μάχες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στην περιοχή Μπελογκορόντα. Δηλαδή, οι Ρώσοι εμφανίστηκαν ήδη σε κοντινή απόσταση από τον κεντρικό δρόμο στα δυτικά της πρωτεύουσας. Επιπλέον, το Γκορενίτσι καθιστά και από τις τρεις θέσεις δυνατή την επίθεση στο Κίεβο από διαφορετικές κατευθύνσεις.


Ένα σημείο ελέγχου στο Κορόστεν, της περιοχής Ζιτόμιρ, χτυπήθηκε πριν από λίγα λεπτά από αεροπορική επιδρομή. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.
\


Από τα βορειοανατολικά, 17 τακτικές ομάδες ρωσικών ταγμάτων διασχίζουν την περιοχή του Τσερνιχίφ και προωθούνται προς το Κίεβο.

"Οι εισβολείς σταμάτησαν στις περιοχές των οικισμών Κοζέλετς, Μπομπρόβιτσα, Μακέεφ. Στην άλλη κατεύθυνση, στις περιοχές των οικισμών Σβετίλνια, Πομπέντα, Οστρολούτσιε, τα εχθρικά στρατεύματα έχασαν το επιθετικό τους δυναμικό", ανέφερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.


Δηλαδή, στην αριστερή όχθη του Δνείπερου στη βόρεια πλευρά, οι Ρώσοι βρίσκονται ήδη κοντά στο Κοζέλετς (62 χιλιόμετρα προς το Κίεβο), το οποίο βρίσκεται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου προς Μπρόβαρι και Κίεβο.

Και, αν κρίνουμε από τη Μπομπρόβιτσα, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν από τα βορειοανατολικά πέρα ​​από το Νίζιν και το Πριλούκι, γεγονός που καταγράφηκε πριν από δύο ή τρεις ημέρες.Επίσης, ξεχωριστές ρωσικές ομάδες πλησιάζουν το Μπρόβαρι από τα δυτικά και προσπαθούν επίσης να διασπάσουν τις ουκρανικές άμυνες στον αυτοκινητόδρομο προς το Μπορισπίλ (κρίνοντας τις τακτικές κινήσεις που προκύπτουν από τους οικισμούς που αναφέρονται από το Γενικό Επιτελείο).Προσπαθούν δηλαδή να μπλοκάρουν το Κίεβο από όλες τις κατευθύνσεις εκτός από το νότο. Και σταδιακά οι ρωσικές ομάδες έρχονται πιο κοντά. Πρώτα απ 'όλα - στα ανατολικά του Κιέβου (στα δυτικά του Κιέβου, οι μάχες συνεχίζονται στις περιοχές Ιρπίν και Μπούκχα).

Σφυροκόπημα σε Χάρκοβο και Ντονμπάς

Το Χάρκοβο δέχεται σφοδρό βομβαρδισμό για δεύτερη μέρα. Δηλαδή, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προετοιμασία εφόδου στην πόλη, από όπου προσπαθούν να χτυπήσουν «από τον ουρανό» τα αμυνόμενα ουκρανικά στρατεύματα, τα όπλα και το αρχηγείο τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια πυκνή αστική περιοχή, το χτύπημα σε σπίτια, διαμερίσματα και εκπαιδευτικά ιδρύματα συνεχίζεται σχεδόν χωρίς διακοπή. Τις τελευταίες 24 ώρες, περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη.


Πυροβολούν στο Χάρκοβο από τα βόρεια. Αλλά τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη εμφανιστεί από το νότο - εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκονται στην περιοχή Μπαλακλίγια. Δηλαδή, είναι κοντά στο να κόψουν τον αυτοκινητόδρομο προς το Ιζιούμ και από εκεί να πάνε νότια, στην περιοχή του Ντονιέτσκ.

Επίσης, τα στρατεύματα της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ ήρθαν κοντά στο Σβάτοβο. Και, αν τον πάρουν, θα μπορέσουν να συνδεθούν με τη ρωσική ομάδα κοντά στο Κουπιάνσκ (ή θα βοηθήσουν να χτυπηθεί το Σβάτοβο από την άλλη πλευρά).

Από το Σβάτοβο ο δρόμος ανοίγει προς τα πίσω των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στο Σεβεροντονιέτσκ και το Λισιτσάνσκ, το οποίο προσεγγίζεται από τα δυτικά από μια άλλη ομάδα στρατευμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των δυνάμεων του Λουγκάνσκ. Και οι δύο πόλεις βρίσκονται υπό σφοδρό βομβαρδισμό.Στα νότια του Ντονμπάς, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονιέτσκ εισήλθε σήμερα στη Βολνοβάκχα, αλλά οι μάχες για την πόλη συνεχίζονται. Στο Ντονιέτσκ είπαν επίσης ότι απέκλεισαν τη Μαριούπολη και τη νύχτα υπήρξαν αναφορές για μάχες στα προάστια της. Η πόλη είναι πλέον πρακτικά χωρίς επικοινωνία, είναι αδύνατο να φτάσει κανείς σε γνωστούς εκεί. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται.

Σφοδρές οδομαχίες λαμβάνουν χώρα στη Μαριούπολη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και του ρωσικού στρατού, με τον δεύτερο να έχει εξαπολύσει μια εκτεταμένη επιχείρηση για την πολιορκία και κατάληψη της πόλης.


Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν αναπτύξει δραστηριότητα στο κέντρο του πρώην JFO - γύρω από το Ντονιέτσκ και την Γκορλόβκα, που βρίσκονται κάτω από σφοδρό βομβαρδισμό με ανθρώπινες απώλειες. Χθες έγινε μια επιδρομή στην Γκορλόβκα, όπου σκοτώθηκαν πολλά μέλη της «λαϊκής πολιτοφυλακής» και άλλοι αιχμαλωτίστηκαν. Ο Αρέστοβιτς το αποκάλεσε ήδη «την πρώτη επίθεση του ουκρανικού στρατού».


Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Σεργκέι Ορλώφ, μία παραποτάμια συνοικία, όπου διαμένουν 130.000 άνθρωποι έχει «καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς». «Δεν μπορούμε να καταμετρήσουμε τον αριθμό των θυμάτων εκεί, αλλά πιστεύουμε ότι εκατοντάδες άνθρωποι είναι νεκροί» δήλωσε στο BBC. Ο ίδιος ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις πλήττουν με όλα τα μέσα στην πόλη, επιχειρώντας με πυροβολικό, πυραύλους, αεροπλάνα και ρουκέτες. «Προσπαθούν να καταστρέψουν την πόλη» είπε. Σημείωσε πάντως πως «ο ουκρανικός στρατός είναι πολύ γενναίος και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την πόλη».

Σε ανακοίνωσή της νωρίτερα η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανέφερε πως πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα κατά τη ρωσική εισβολή, που συνεχίζεται για έβδομη ημέρα. Κατά την ίδια υπηρεσία, έχουν καταστραφεί εκατοντάδες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών εγκαταστάσεων, νοσοκομείων, παιδικών σταθμών και κατοικιών.

Νότιος άξονας Οδησσού-Ζαπορόζιε

Τα ρωσικά στρατεύματα είναι αρκετά σταθερά εδραιωμένα στη Χερσώνα, και στην πραγματικότητα η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους.

Όσο για τον Νικολάεφ, δεν έχουν ακόμη μπει σε αυτό και διερευνούν τις πιθανότητες προς τα βόρεια, όπου περνά η διαδρομή από το Κροπιβνίτσκι στον αυτοκινητόδρομο Κιέβου-Οδησσού, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Νότιας Ουκρανίας. Εκεί είχαν ήδη γίνει μάχες χθες, οι Ρώσοι απωθήθηκαν από το χωριό Μπαστάνκα. Τώρα η μάχη συνεχίζεται ξανά, στην περιοχή του Βόζνεσενσκ.


Όσον αφορά την περιοχή της Οδησσού, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναμένει απόβαση ρωσικών στρατευμάτων εκεί στο εγγύς μέλλον.

Κοντά στο Ζαπορόζιε, οι Ρώσοι βρίσκονται στα περίχωρα του Ενεργκοντάρ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν μπει σε αυτό. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην είσοδο της πόλης και απαίτησε να μην μπει ο ρωσικός στρατός. Οι Ρώσοι άκουσαν αυτή την απαίτηση και μέχρι στιγμής δεν προσπαθούν να μπουν στο Ενεργκοντάρ.

Η Βασίλιεφκα, η τελευταία πόλη στο δρόμο προς το περιφερειακό κέντρο, ήταν λιγότερο τυχερή. Τις τελευταίες μέρες διεξάγονται μάχες εκεί, η πόλη βομβαρδίζεται με Grads, υπάρχουν πολλές ζημιές στην πόλη. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι χωρίς φως, νερό, ενώ τα τρόφιμα τελειώνουν. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Δεν υπάρχει κανείς να φέρει βοήθεια και κανείς να συνδράμει όσους θέλουν να εκκενώσουν.Η έξοδος στο Ζαπορόζιε θα σημαίνει περαιτέρω ενέργειες κατά του Δνείπερου από τα νότια. Μπορούν να ξεκινήσουν εάν ο εχθρός πάρει το Χάρκοβο, από όπου θα ανοίξει το δρόμο προς τον Δνείπερο από τα βορειοανατολικά.
pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *