ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ποιους ενοχλεί η Ειρήνη;


Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας πληγώνει κάθε μέρα. Μας πληγώνει το δράμα όσων βλέπουν τα σπίτια τους να βομβαρδίζονται και τις πόλεις τους να καίγονται. 

Το δράμα των γυναικών που στέλνουν τους γιους και τους άντρες τους στο μέτωπο μας πληγώνει διπλά, ειδικά όσες έχουμε χάσει συγγενείς σε πολέμους. Το δράμα των Ουκρανών που ξεριζώνονται βίαια από τον τόπο τους μας πληγώνει αβάσταχτα.

Η ρωσική εισβολή είναι καταδικαστέα. Παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και επιβάλλει με τη δύναμη της ισχύος έναν επικίνδυνο αναθεωρητισμό των συνόρων. Η βίαιη αυτή εισβολή απειλεί τόσο την ασφάλεια των λαών της όσο και το δημοκρατικό κεκτημένο της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών μέσω του διαλόγου.

Αυτό το κεκτημένο -που αμφισβητεί η βίαιη ρωσική εισβολή- υπονομεύει με τη στάση της και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντί να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια ειρήνευσης έσπευσε να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Αντί να διεκδικήσει ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές, η ΝΔ ενέπλεξε τη χώρα εμμέσως πλην σαφώς σε μία ένοπλη σύρραξη. Και την ίδια στιγμή αφήνει την πρωτοβουλία των διπλωματικών κινήσεων ειρήνευσης στην Τουρκία του Ερντογάν, η οποία αναδεικνύεται σε ρυθμιστή της περιοχής.

Η πολεμοκαπηλεία τους όμως δεν έχει όρια. Τα γαλάζια τρολ του twitter αρχικά έτρεξαν να σπιλώσουν τη μεγάλη Συναυλία Ειρήνης, που διοργανώνει η “Αλληλεγγύη για Όλους” στην Αθήνα με τη συμμετοχή δεκάδων γνωστών καλλιτεχνών, ως απόπειρα “ξεπλύματος” του Πούτιν! Τη σκυτάλη πήραν στελέχη της κυβέρνησης αλλά και η ΝΔ ως κόμμα καταγγέλλοντας τη Συναυλία Ειρήνης ως “πλυντήριο” της ρωσικής εισβολής παρομοιάζοντας τους διοργανωτές της με λάτρεις του Χίτλερ! Θέση φυσικά πήρε και ο Κων/νος Μητσοτάκης, φέρελπις διάδοχος του θρόνου, για να ειρωνευτεί τα ονόματα των καλλιτεχνών και τις προθέσεις τους.

Και προκαλεί ειλικρινή απορία τόσο σε εμένα όσο και στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας: τι ακριβώς είναι αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη; Το ότι όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες συσπειρώθηκαν γύρω από το αίτημα για άμεση παύση των εχθροπραξιών; Το ότι δίπλα σε αυτό προσέθεσαν και την αυτονόητη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες; Μήπως τους ενόχλησε η ισχυρή βούληση όλων αυτών να αντιταχθούν στον πόλεμο χωρίς να παίρνουν θέση υπέρ κάποιου από τους αντιμαχόμενους;

Η ειρήνη είναι η απάντηση όποια και αν είναι η ερώτηση. Ο πόλεμος μπορεί να φέρει μόνο πόνο, φτώχεια και θάνατο. Από τον πόλεμο επωφελούνται μόνο λίγοι και ισχυροί, ενώ από την ειρήνη επωφελούμαστε όλες και όλοι. Αυτό προφανώς δεν μπορεί να ανεχθεί η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, και γι’ αυτό επιδιώκει να σπιλώσει κάθε προσπάθεια συσπείρωσης γύρω από την ΕΙΡΗΝΗ.

Απέναντι στην πολεμοκάπηλη και εθνικά επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη εμείς αντιτάσσουμε ένα μεγάλο φιλειρηνικό κίνημα και ένα κύμα αλληλεγγύης στους νέους πρόσφυγες. Είμαστε πάντα με την ειρήνη και πάντα με τους λαούς που δοκιμάζονται.
Θεοδοσία (Γνωσούλα) Χαϊλατζίδου

μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *