ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ η δημόσια υποστήριξη στην Ρωσία – Η Ευρώπη ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ σε κάτι ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟ!!!

Σοκαριστική εξέλιξη...

Σε μια σοκαριστική κίνηση, ο Γενικός Εισαγγελέας της Τσεχικής Δημοκρατίας προειδοποίησε ότι η έκφραση υποστήριξης για τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.


Συγκεκριμένα, ο γενικός εισαγγελέας Igor Stříž δήλωσε ότι οι δημόσιοι υποστηρικτές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία θα μπορούσαν να καταδικαστούν σε έως και τρία χρόνια φυλάκιση.


Η Εισαγγελία επικαλέστηκε το Άρθρο 365 και το Άρθρο 405 του Ποινικού της Κώδικα, που ορίζει ότι όποιος δημοσίως εγκρίνει ένα έγκλημα ή επαινεί δημόσια έναν δράστη μπορεί να φυλακιστεί έως και ένα έτος . Επιπλέον, όποιος «αρνείται δημοσίως, ζητά, συμφωνεί ή προσπαθεί να δικαιολογήσει ναζιστικές, κομμουνιστικές ή άλλες γενοκτονίες» μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

Αναλυτικά η δήλωση:


Η Ανώτατη Εισαγγελία θεωρεί απαραίτητο να ενημερώσει τους πολίτες ότι η τρέχουσα κατάσταση που σχετίζεται με την επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ελευθερία της έκφρασης.

Η ελευθερία της έκφρασης κατοχυρώνεται σε συνταγματικό επίπεδο στο άρθρο 17 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών. Καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του με όποιον τρόπο κρίνει σκόπιμο. Αλλά και η ελευθερία του λόγου έχει τα όριά της σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου.

Εάν κάποιος δημοσίως (συμπεριλαμβανομένων των διαδηλώσεων, του Διαδικτύου ή των κοινωνικών δικτύων) συμφωνούσε (αποδέχτηκε ή υποστήριξε τις επιθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία) ή εξέφραζε την υποστήριξή του ή επαίνεσε τους ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως προς αυτό, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινική ευθύνη υπό ορισμένες προϋποθέσεις: Το ποινικό αδίκημα της έγκρισης ποινικού αδικήματος σύμφωνα με το άρθρο 365 του Ποινικού Κώδικα ή για το ποινικό αδίκημα της άρνησης, αμφισβήτησης, έγκρισης και αιτιολόγησης της γενοκτονίας σύμφωνα με το άρθρο 405 του Ποινικού Κώδικα.

Η Ανώτατη Εισαγγελία απευθύνει έκκληση σε όλους να μην καταφεύγουν σε δημόσιες ομιλίες που υπερβαίνουν τους θεσπισμένους συνταγματικούς και νομικούς περιορισμούς αυτές τις δύσκολες στιγμές.


el.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *