ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Παρουσιάστηκε τετραθέσιο αερο-ταξί και αδιαφορείς για την κίνηση
Η σλοβακική εταιρεία AeroMobil παρουσίασε ένα όχημα το οποίο αναφέρει ως το πρώτο τετραθέσιο «ιπτάμενο ταξί» στον κόσμο.


Το AeroMobil’s AM NEXT μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και σύμφωνα με την εταιρεία θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του το 2027. Πρόκειται για ένα υβρίδιο αυτοκινήτου και αεροσκάφους που μπορεί να μετατρέπεται από επίγειο σε ιπτάμενο όχημα σε 180 δευτερόλεπτα.


Το όχημα λειτουργώντας ως ιπτάμενο ταξί θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες σε αποστάσεις 160 ως 800 χλμ. Στη διάρκεια της πτήσης οι επιβάτες θα μπορούν καθισμένοι στα αναπαυτικά τους καθίσματα να εργαστούν, να ξεκουραστούν, να απολαύσουν την θέα και να ψυχαγωγηθούν παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή βλέποντας κάποια βίντεο.

Το AM NEXT είναι μια εξέλιξη του ιπτάμενου αυτοκινήτου AeroMobil’s 4.0 που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία στη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση στο Παρίσι το 2017. Εκείνο το όχημα ήταν διθέσιο και η τιμή του για να το αποκτήσει κάποιος ήταν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να διαθέτει και άδεια πιλότου αν ήθελε να το χρησιμοποιήσει και ως ιπτάμενο όχημα.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάποια τιμή για το νέο της όχημα είτε για την απόκτηση του οχήματος είτε για να πάρει θέση ως επιβάτης σε μια πτήση. Η AeroMobil εκτιμά ότι η αγορά ιπτάμενων ταξί είναι ιδιαίτερα ανερχόμενη και μέσα στην επόμενη πενταετία μόνο στις ΗΠΑ και τον Καναδά θα έχει ένα κύκλο εργασιών της τάξης των 70 δισ. δολαρίων.Να σημειωθεί πάντως ότι μπορεί η Aeromobil να κάνει λόγο για το πρώτο τετραθέσιο ιπτάμενο ταξί αλλά πολλές κυρίως νεοφυείς εταιρείες κατασκευάζουν είτε υβριδικά οχήματα που θα λειτουργούν ως αυτοκίνητα αλλά και ως αεροσκάφη είτε αεροσκάφη που θα λειτουργούν ως ιπτάμενα ταξί για γρήγορες και εύκολες μετακινήσεις εντός των αστικών περιοχών. Είναι πολύ πιθανό κάποια από αυτά τα οχήματα να βγουν στην αγορά νωρίτερα από το όχημα της Aeromobil.


el.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *