ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Τι είδους θέρμανση έχετε στην κατοικία σας;
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Πριν από λίγο καιρό στην Απογραφή που έκανε η ΕΛΣΤΑΤ ρωτούσε διάφορα πράγματα. Μερικά από αυτά μου φάνηκαν χωρίς σημασία, αυτονόητα και χαζά. Για παράδειγμα, «Μέσα στην κατοικία σας έχετε βρύση με νερό; Έχετε θέρμανση, τουαλέτα;».

Το μόνο που μου είχε κάνει εντύπωση τότε ήταν για την τουαλέτα. Επειδή μου θύμισε τους πρόσφυγες παππούδες μου, οι οποίοι όταν ήλθαν στην Ελλάδα, έχτισαν κάτι πρωτόγονα σπίτια με λάσπη, άχυρα και κεμπρέδες, και μια ακόμα πιο πρωτόγονη τουαλέτα στο ύπαιθρο κάπου στην άκρη του χωραφιού ή του οικοπέδου, με λαμαρίνες, χωρίς σκεπή, με ένα τσουβάλι μπερντέ για είσοδο, κλπ.

Τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους πρόσφυγες συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι να έχεις τροφή, φάρμακα, ρούχα, θέρμανση, πόσιμο νερό, τουαλέτα και άλλες τέτοιες ανέσεις – και μάλιστα όλα αυτά μέσα στο σπίτι σου.

Διότι αυτοί οι Ουκρανοί που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους και μέσα στην παγωνιά και στα χιόνια περπατούν να φύγουν μακριά για να σώσουν τη ζωή τους, δεν έχουν τίποτα από όλα αυτά!

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *