ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πιερία: Αλλαγή Φρουράς στην Ταξιαρχία Λιτοχώρου

Η 24η ΤΘΤ Λιτοχώρου άλλαξε διοίκηση.

Νέος διοικητής ανέλαβε ο Ταξίαρχος Νικόλαος Αθάνατος αντικαθιστώντας τον υποστράτηγο εν αποστρατεία Νικόλαο Χρισταντώνη.

Η 24η ΤΘΤ μεταφέρθηκε στο Λιτόχωρο το 1971 και στις 1 Ιανουαρίου 1979 προβιβάστηκε σε ανεξάρτητη Θωρακισμένη ταξιαρχία.

Τον Δεκέμβριο του 2000, η ταξιαρχία έλαβε τον τιμητικό τίτλο “1ο Σύνταγμα Ιππικού Φλώρινα“. Από τις 1 Απριλίου 2004 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2005 ήταν εξαρτώμενη από τη 2η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, ενώ από τότε ανήκει στο Α΄ Σώμα Στρατού. Το 2014 η ταξιαρχία εντάχθηκε στην 2η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού.
1 of 5Στην τελετή παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κίτρους – Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο βουλευτής της Ν.Δ Φ. Μπαραλιάκος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μπ. Σκούφα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, οι Δήμαρχοι Κατερίνης Κ. Κουκοδήμος, Δίου – Ολύμπου Ευ. Γερολιόλιος, ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Αν. Μανώλας, εκπρόσωποι όλων των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής.Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]