ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πού θα φτάσει το πετρέλαιο εάν κοπούν οι ρωσικές εξαγωγές


 Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ είπε ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει τις προμήθειες αργού από τη Ρωσία φέτος, παρόλο που υποστήριξε τις εκκλήσεις για παγκόσμιο εμπάργκο στις εξαγωγές ενέργειας της.

Ο Scott Sheffield, διευθύνων σύμβουλος της Pioneer Natural Resources, ενώθηκε με τις αυξανόμενες φωνές στις ΗΠΑ που ζητούν επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στη βιομηχανία πετρελαίου της ως απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να εκτινάξει τις τιμές του αργού στα ύψη, με τους παραγωγούς των ΗΠΑ να μην μπορούν να καλύψουν γρήγορα το έλλειμμα στην προσφορά. Η τιμή του αργού West Texas Intermediate διαμορφωνόταν στα 112 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, 90% υψηλότερα από ό,τι έναν χρόνο πριν. 

«Ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τον Πούτιν είναι να απαγορεύσουμε τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο Σέφιλντ στους Financial Times σε συνέντευξή του την Παρασκευή. «Αν ανακοινωνόταν ότι θα απαγορεύσουμε το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, το πετρέλαιο θα εκτινασσόταν στα 200 δολάρια το βαρέλι πιθανώς — 150 έως 200 δολάρια εύκολα», σχολίασε. 

Τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί έχουν ζητήσει τις τελευταίες ημέρες να επιβληθεί εμπάργκο από τις ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο, συμπεριλαμβανομένης της της προέδρου της Βουλής Nancy Pelosi. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, φοβούμενος τον αντίκτυπο μιας τέτοιας κίνησης στις τιμές της ενέργειας στις ΗΠΑ.

 euro2day.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *