ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ρωσία: «Ξύλο» στα σούπερ μάρκετ για λίγη ζάχαρη - Σκηνικά δεκαετίας '90


 Οι επιπτώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, φαίνεται ότι έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνιση τους. Και στη ρωσική οικονομία, αλλά κυρίως στον κόσμο που παρατηρεί μια έλλειψη σε κάποια προϊόντα. Και δεν είναι μόνο τα σούπερ μάρκετ στη Ρωσία. Σύμφωνα με το όσα γίνονται γνωστά, μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στις ρωσόφωνες περιοχές της Ουκρανίας στις οποίες έχει υπό την κατοχή του ο Ρωσικός στρατός.

Όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα, η ζάχαρη είναι ένα προϊόν που είναι σε έλλειψη. Οι Ρώσοι θεωρούν πως πρόκειται για ένα βασικό προϊόν, το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα σε περιόδους κρίσης. Το ίδιο ισχύει και για τα μακαρόνια, το αλεύρι και τις κονσέρβες. Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) προκειμένου να μην παρουσιάζονται φαινόμενα «πολέμου» μεταξύ των πελατών μέσα στα καταστήματα για ένα πακέτο ζάχαρης, τόνισε ότι θα αρχίσει τον έλεγχο στους μεγάλους παραγωγούς ζάχαρης για να αποφύγει τη δημιουργία καρτέλ λόγω της απότομης αύξησης των τιμών.


Απαγόρευση εξαγωγών

Η Ρωσία για να συγκρατήσει τον πανικό αυτόν για τη ζάχαρη, απαγόρευσε μέχρι τις 31 Αυγούστου όλες τις εξαγωγές ενώ ζήτησε να γίνουν εισαγωγές 300.000 τόνων ζάχαρης (κατεργασμένης και ακατέργαστης), χωρίς δασμούς. Πάντως οι κυρώσεις έχουν επίπτωση και στο πορτοφόλι των Ρώσων καθώς το ρούβλι έχει αποδυναμωθεί αισθητά και οι τιμές των προϊόντων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Και εδώ παράδειγμα είναι η ζάχαρη η τιμή της οποίας μέσα σε μια εβδομάδα ανέβηκε κατά 12,8%.

Τον ίδιο δρόμο παίρνει και ο πληθωρισμός ο οποίος στις 11 Μαρτίου έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ. Μάλιστα πρόκειται για τον υψηλότερο πληθωρισμό στη Ρωσία από το 2015 και μετά.reader.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *