ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


«Ιδιαίτερα επικίνδυνα παθογόνα»! Ντοκουμέντα για εμπλοκή Ομπάμα στα βιο-εργαστήρια της Ουκρανίας από το 2010ΗΠΑ 12.03.2022 - 09:09


Καθώς επιβεβαιώνονται διαδοχικά τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών από το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και κορυφαία πρόσωπα της αμερικανικής ελίτ φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των βιο-εργαστηρίων στην Ουκρανία


Άρθρο που φέρεται να είχε διαγραφεί από το διαδίκτυο, ανακτήθηκε από το The National Pulse αποκαλύπτει ότι ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, πρωτοστάτησε σε μια συμφωνία που οδηγεί στην κατασκευή βιο-εργαστηρίων που χειρίζονται «ιδιαίτερα επικίνδυνα παθογόνα» στην Ουκρανία.


Η αποκάλυψη έρχεται καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανακοίνωσε την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters, ότι συμβούλεψε την πληγείσα από τον πόλεμο Ουκρανία να καταστρέψει τα παθογόνα που προκαλούν ασθένειες, που βρίσκονται στα εργαστήρια δημόσιας υγείας της χώρας. Η πρόταση της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών ήρθε για να αποτρέψει μια «δυνητική διαρροή» παθογόνων μικροοργανισμών υψηλής απειλής που θα εξάπλωνε ασθένειες στον πληθυσμό.


Καθώς επιβεβαιώνονται διαδοχικά τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών από το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και κορυφαία πρόσωπα της αμερικανικής ελίτ εμπλέκονται στην υπόθεση των βιο-εργαστηρίων στην Ουκρανία.Αρχικά δημοσιευμένο στις 18 Ιουνίου 2010, το άρθρο «Βιο-εργαστήριο ανοίγει στην Ουκρανία» περιγράφει λεπτομερώς πώς ο Ομπάμα, ενώ υπηρετούσε ως γερουσιαστής του Ιλινόις, βοήθησε στη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας για την κατασκευή ενός εργαστηρίου βιο-ασφάλειας επιπέδου 3 στην ουκρανική πόλη της Οδησσού.

Το άρθρο, το οποίο υπογράμμιζε επίσης το έργο του πρώην γερουσιαστή Ντικ Λούγκαρ, συμπεριλήφθηκε επιπρόσθετα στο Τεύχος Νο. 818 της Εφημερίδας Outreach Journal του Κέντρου Αντιπολίτευσης της Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF).


«Ο Λούγκαρ είπε ότι τα σχέδια για την εγκατάσταση ξεκίνησαν το 2005 όταν ο ίδιος και ο τότε γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα συνήψαν συνεργασία με Ουκρανούς αξιωματούχους. Ο Λούγκαρ και ο Ομπάμα βοήθησαν επίσης στο συντονισμό των προσπαθειών μεταξύ Αμερικανών και Ουκρανών ερευνητών εκείνο το έτος σε μια προσπάθεια μελέτης και πρόληψης της γρίπης των πτηνών», εξήγησε η συγγραφέας Tina Redlup.Μια έκθεση του 2011 από την Επιτροπή της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ για την Πρόβλεψη των Προκλήσεων Βιο-ασφάλειας της Παγκόσμιας Επέκτασης Βιολογικών Εργαστηρίων Υψηλής Περιεκτικότητας εξήγησε πώς το εργαστήριο με έδρα την Οδησσό «είναι υπεύθυνο για τον εντοπισμό ιδιαίτερα επικίνδυνων βιολογικών παθογόνων».

«Αυτό το εργαστήριο ανακατασκευάστηκε και ενημερώθηκε τεχνικά μέχρι το επίπεδο BSL-3 μέσω μιας συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας που ξεκίνησε το 2005. Η συνεργασία επικεντρώνεται στην πρόληψη της εξάπλωσης τεχνολογιών, παθογόνων, και γνώση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων», συνεχίζει η έκθεση.


«Το ενημερωμένο εργαστήριο λειτουργεί ως Ενδιάμεσο Κεντρικό Εργαστήριο Αναφοράς με αποθήκη (συλλογή παθογόνων). Σύμφωνα με τους ουκρανικούς κανονισμούς, έχει άδεια να εργάζεται τόσο με βακτήρια όσο και με ιούς της πρώτης και της δεύτερης παθογόνου ομάδας», εξηγεί η έκθεση.

Ένα ξεχωριστό έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς το δίκτυο βιο-εργαστηρίων της Ουκρανίας από το Έργο Πρόληψης Βιο-όπλων περιγράφει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια το εύρος των παθογόνων με τους οποίους έχει διεξαχθεί έρευνα στην εν λόγω εγκατάσταση.


Μεταξύ των ιών που μελέτησε το εργαστήριο ήταν ο Έμπολα και οι «ιοί παθογένειας της ομάδας ΙΙ με τη χρήση ιολογικών, μοριακών, ορολογικών μεθόδων».

Επιπλέον, το εργαστήριο παρείχε «ειδική εκπαίδευση για ειδικούς σε θέματα βιοασφάλειας κατά τον χειρισμό επικίνδυνων βιολογικών παθογόνων παραγόντων».


Η ανακαλυφθείσα εγκατάσταση βιο-εργαστηρίου ακολουθεί τον έντονο έλεγχο της απόφασης της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χρηματοδοτήσει επικίνδυνη έρευνα «κέρδους-λειτουργίας» στη Γουχάν.


pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *