ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Επίδομα βενζίνης: Ο τρόπος για να πάρετε τα 13 ευρώ στην τράπεζα

Τι θα ισχύσει για όσους δεν διαθέτουν smartphone, αλλά δικαιούνται το επίδομα βενζίνης, το οποίο φτάνει και τα 50 ευρώ το τρίμηνο για τα νησιά και τα 40 ευρώ για την υπόλοιπη Ελλάδα. Πώς θα λάβουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους.


INTIME


Τον τρόπο που θα λάβουν οι πολίτες το επίδομα βενζίνης και πετρελαίου εξειδίκευσαν οι αρμόδιοι υπουργοί το πρωί της Πέμπτης, με τους πολίτες να περιμένουν με αγωνία το άνοιγμα της πλατφόρμας προκειμένου να λάβουν την επιταγή ακρίβειας.

Το ποσό, ωστόσο, που δικαιούνται, δεν είναι αρκετό για να δουν μία σημαντική οικονομική ελάφρυνση στην τσέπη τους. Κάθε άλλο μάλιστα. Με την τιμή που έχει φτάσει η βενζίνη, περίπου λίγο πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, σε μηνιαία βάση, δεν φτάνει να βάλουμε ούτε 8 λίτρα!

Στο τεχνικό κομμάτι των ανακοινώσεων, το επίδομα θα δοθεί ως ψηφιακή κάρτα στο κινητλο στα πρότυπα του freedom pass, δηλαδή μέσω του gov.gr, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για όσους δεν διαθέτουν smartphone να τους κατατεθεί το ποσό απευθείας στον λογαριασμό τους στην τράπεζα, αφού δηλώσουν τα απαραίτητα στοιχεία στην ίδια πλατφόρμα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα καύσιμα
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες η πλατφόρμα θα ανοίξει περίπου στις αρχές του Απριλίου.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα gov.gr και αμέσως μετά τον έλεγχο των στοιχείων θα εκδίδεται η ηλεκτρονική κάρτα (στα πρότυπα του freedom pass) η οποία θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια καυσίμων.


Η επιδότηση θα αφορά όλα τα καύσιμα (βενζίνη, ντίζελ, υγραέριο) και θα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων

Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Ο δικαιούχος θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και να είναι ασφαλισμένο.
Τα ποσά του επιδόματος για βενζίνη και ντίζελ

Η επιδότηση για τα αυτοκίνητα είναι 0,22 λεπτά το λίτρο και αφορά σε 60 λίτρα καυσίμου κάθε μήνα.


Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ.

Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο).


Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.
Τι ισχύει με το επίδομα βενζίνης για οικογένειες με δύο αυτοκίνητα

Εάν σε μια οικογένεια υπάρχουν δύο αυτοκίνητα, η επιδότηση θα δοθεί και στα δύο αρκεί να είναι σε διαφορετικά ονόματα και υπό την αίρεση του εισοδηματικού ορίου των 30.000 ευρώ.


ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *