ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια του υπουργείου Δικαιοσύνης 100 συμβόλαια ακινήτων Ρώσων για δέσμευση περιουσίας

-Τι αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων


EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ


Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για 19η ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, 100 συμβόλαια που αφορούν σε περιουσιακά στοιχεία Ρώσων υπηκόων στην Ελλάδα έχουν σταλεί μέχρι σήμερα από τους συμβολαιογράφους

στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την εντολή δέσμευσής τους για όσα από αυτά αφορούν πρόσωπα που βρίσκονται στον διεθνή κατάλογο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι και οι 100 συμβολαιογραφικές πράξεις εμπίπτουν στην κατηγορία δέσμευσης και σε πρόσωπα που έχουν επιβληθεί κυρώσεις» εξηγεί στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου Γεώργιος Ρούσκας.
Οδηγίες στους συμβολαιογράφους

Με έγγραφό της η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογράφων Συλλόγων Ελλάδας έχει δώσει εδώ και λίγες μέρες εντολή για «ξεσκόνισμα» όσων συμβολαίων έχουν συνταχθεί στην ελληνική επικράτεια και σχετίζονται με τις επιβληθείσες κυρώσεις από την ΕΕ και τον ΟΗΕ λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

 Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους συμβολαιογράφους της χώρας να ελέγξουν πριν την κατάρτιση συμβολαίου, αν κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη περιλαμβάνεται στους καταλόγους. Αν τυχόν περιλαμβάνεται, θα πρέπει άμεσα ο συμβολαιογράφος να ενημερώσει την Ελληνική Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και ανάλογα δε με το είδος των επιβληθεισών σ΄ αυτό κυρώσεων και καθ΄ υπόδειξη της Αρχής, θα προβεί στην κατάρτιση ή μη του συμβολαίου.


Ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα σε όσους συμβολαιογράφους δεν συμμορφωθούνΣτόχος και των δύο οδηγιών είναι η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων προσώπων που βρίσκονται στη λίστα των κυρώσεων από την ΕΕ και τον ΟΗΕ. Όσοι συμβολαιογράφοι δε συμμορφωθούν με τις οδηγίες του υπουργείου Δικαιοσύνης κινδυνεύουν με χρηματικά πρόστιμα, ποινές φυλάκισης και άλλες πειθαρχικές κυρώσεις.


«Στείλαμε το έγγραφο που έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα ονόματα αυτών που απαγορεύονται να κάνουν συναλλαγές ή που έχουν ακίνητα που χρήζουν δέσμευσης. Τα μέλη μας έχουν ανταποκριθεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουμε την πληροφορία. Θα τηρήσουμε τις νόμιμες υποχρεώσεις μας στο σύνολό τους. Όσοι δεν συμμορφωθούν με τις οδηγίες υπόκεινται σε πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο όπως προκύπτει και από τις γενικές διατάξεις για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Ανανεώνεται ο κατάλογοςΟ διεθνής κατάλογος που έχει συνταχθεί περιλαμβάνει 870 προς το παρόν ονόματα Ρώσων που διαθέτουν περιουσία (κινητή η ακίνητη), οι οποίοι δραστηριοποιούνται διεθνώς. Ο κατάλογος έχει διαβιβαστεί και βρίσκεται αρμοδίως στα χέρια του επικεφαλής της Αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δράσεις (ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος) και ανανεώνεται.

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *