ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Μετάλλαξη Όμικρον: Λιγότερο σοβαρή ακόμα και για τους μη εμβολιασμένους δείχνει μελέτη

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περίπου το 25% του μειωμένου κινδύνου για σοβαρή ασθένεια από τη μετάλλαξη Όμικρον αποδίδεται στα χαρακτηριστικά του ίδιου του ιού
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περίπου το 25% του μειωμένου κινδύνου για σοβαρή ασθένεια από τη μετάλλαξη Όμικρον αποδίδεται στα χαρακτηριστικά του ίδιου του ιού

Στο συμπέρασμα ότι η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να μην προκαλεί τόσο σοβαρή νόσηση και ανάγκη για νοσηλεία ή ακόμα χειρότερα θάνατο ακόμα και στους μη εμβολιασμένους σε σχέση με προηγούμενες μεταλλάξεις του κορονοϊού κατέληξαν ερευνητές από τη Νότια Αφρική.
Στη μελέτη που διεξήγαγε το National Institute of Communicable Diseases (NICD) στην περιοχή Western Cape, η οποία ακόμα, όμως, δεν έχει ελεγχθεί ανεξάρτητα, εξετάστηκαν τα στοιχεία 11.600 ασθενών που νόσησαν στα τρία πρώτα κύματα του κορονοϊού με αυτά των 5.1000 ασθενών που νόσησαν από μετάλλαξη Όμικρον από τις αρχές Νοεμβρίου.


Η μετάλλαξη Όμικρον, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Reuters, έχει την τάση να προκαλεί λιγότερες σοβαρές νοσήσεις και αναλογικά λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά κα θανάτους σε σχέση με προηγούμενες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν σε ποιο βαθμό αυτό οφείλεται στο μεγαλύτερο τείχος ανοσίας που προκάλεσε ο εμβολιασμός ή η προηγούμενες νοσήσεις, ή αν η μετάλλαξη Όμικρον είναι από τη φύση της λιγότερο επικίνδυνη.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περίπου το 25% του μειωμένου κινδύνου για σοβαρή ασθένεια από τη μετάλλαξη Όμικρον αποδίδεται στα χαρακτηριστικά του ίδιου του ιού.


«Στο κύμα που προκάλεσε η μετάλλαξη Όμικρον, οι σοβαρές νοσήσεις μειώθηκαν κυρίως λόγω της προστασίας που προκάλεσαν οι προηγούμενες νοσήσεις ή/και τον εμβολιασμό αλλά η εγγενώς μειωμένη λοιμογόνος ικανότητα μπορεί να αντιπροσωπεύει περίπου 25% μειωμένο κίνδυνο σοβαρής νοσηλείας ή θανάτου σε σύγκριση με τη μετάλλαξη Δέλτα» αναφέρει χαρακτηριστικά η μελέτη. Newsbomb.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]