ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Ξεκίνησε με τα πόδια από το Λονδίνο για να προσκυνήσει το τάφο του Αγίου Παϊσίου - Η ιστορία της άστεγης Κατερίνας Μαυρομιχάλη με τα δύο αυτιστικά παιδιά!!!
Η Κατερίνα Μαυρομιχάλη είναι μητέρα 4 παιδιών


Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, η φωνή της Κατερίνας, μαρτυρά μια γυναίκα κουρασμένη από τη σωματική κόπωση, αλλά χαρούμενη και σίγουρη γι αυτό που κάνει. Η Κατερίνα Μαυρομιχάλη είναι μια Ελληνίδα που εδώ κι ένα μήνα σχεδόν έχει ξεκινήσει με τα πόδια από το Λονδίνο με σκοπό να φτάσει περπατώντας στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει το cnn.gr

Πότε; Όποτε φτάσει, αν και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της θα έχει καταφέρει να περπατήσει αυτά τα 2.600 χιλιόμετρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Την εντοπίσαμε κοντά στην πόλη Ζιροντέλ, στα γαλλοβελγικά σύνορα και μας μίλησε για το εγχείρημά της που σκοπό έχει να τραβήξει την προσοχή του κόσμου και να μπορέσει να συγκεντρώσει χρήματα για τη δημιουργία ενός κέντρου έρευνας και υποστήριξης για παιδιά με αυτισμό.


Η Κατερίνα Μαυρομιχάλη είναι μητέρα 4 παιδιών δύο εκ των οποίων 9 και 7 ετών έχουν διαγνωστεί με αυτισμό και τα τελευταία 17 χρόνια ζει στην Αγγλία.


Οι προσωπικές της εμπειρίες, ανατρέφοντας 2 παιδιά με αυτισμό, οι γνώσεις αλλά και το έλλειμμα σε υποστήριξη για τις οικογένειες που έχουν παιδιά με αυτισμό την κινητοποίησε και έκανε σκοπό της ζωής της να μπορέσει να συγκεντρώσει χρήματα για να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που θα υποστηρίζει την έρευνα για τον αυτισμό, και να στηρίζει τις οικογένειες των παιδιών αυτών.

Με τη βοήθεια φίλων της έφτιαξε την ιστοσελίδα futureforautism.org στην οποία καταγράφει την εμπειρία και το στόχο της και ξεκίνησε να οργανώνει το ταξίδι με τα πόδια από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σουρωτής όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παΐσιου. Ο πίστη έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή της και καταλυτικό ρόλο στην απόφαση γι αυτό το μεγάλο, δύσκολο αλλά και επικίνδυνο ταξίδι καθώς το πραγματοποιεί μόνης της χωρίς υποστήριξη.


Αρχικά το σχέδιο της προέβλεπε να τη συνοδεύει στο ταξίδι της ένα βανάκι με έναν συνεργάτη τουλάχιστον και έναν κάμεραμαν, ώστε να μπορεί να έχει μια υποστήριξη αν χρειαστεί και να κοιμάται μέσα.

Ωστόσο, τα οικονομικά της δεν της το επέτρεψαν και ξεκίνησε μόνη της φορτώνοντας τα λιγοστά πράγματά της σε ένα καρότσι, το ίδιο καρότσι που χρησιμοποιούσε για τα παιδιά της όταν ήταν μωρά.


Σε αυτό έχει φορτώσει μια σκηνή, λίγα ρούχα και μερικά είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτή και το καρότσι της έχουν κάνει μέχρι στιγμής μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα και συνεχίζει μέχρι τον τελικό προορισμό της.


Αυτός ο τρόπος ταξιδιού, όπως μας λέει η Κατερίνα Μαυρομιχάλη, είναι ιδιαίτερα δύσκολος και επικίνδυνος γιατί θα πρέπει να σέρνει το καρότσι της σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ή σε έρημους δρόμους στους οποίους θα πρέπει να περπατήσεις πολλά χιλιόμετρα μέχρι να βρει ένα κατάλυμα ακόμη και μέχρι να δεις έναν άνθρωπο.

Μένει οπουδήποτε μπορεί, επιλέγοντας πάντα την πιο φτηνή λύση, σε κάμπινγκ ή φιλοξενείται καμία φορά από ανθρώπους που μαθαίνουν τι κάνει και θέλουν να τη βοηθήσουν.


Όταν ξεκίνησε την προσπάθεια για την συγκέντρωση χρημάτων με crowd funding δυσκολεύτηκε πολύ και γι αυτό ξεκίνησε αυτό το ταξίδι ώστε να κάνει την ιστορία της γνωστή και να συγκεντρώσει τα χρήματα.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ταξίδι της Κατερίνας στη σελίδα της στο Facebook, Walking for Autism, στην οποία αναρτά καθημερινά φωτογραφίες, βίντεο, και πληροφορίες από το ταξίδι της.


ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]