ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Απόφαση-σταθμός της αμερικανικής Δικαιοσύνης: Όχι στους αναγκαστικούς εμβολιασμούς για τους εργαζόμενους
Μέγα πλήγμα για την Διοίκηση Μπάιντεν


Στοπ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στα rapid-test για τους εργαζόμενης στις μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 100 εργαζόμενους, έβαλε πριν λίγη ώρα η αμερικανική Δικαιοσύνη.


Όπως έγινε γνωστό το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ σταμάτησε τα σχέδια της Οίκησης Μπάιντεν να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εργαζόμενους των μεγάλων επιχειρήσεων, επιφέροντας ένα σημαντικότατο πλήγμα σε ένα βασικό ν/σ που προωθούσε ο Λευκός Οίκος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το δικαστήριο επέτρεψε μόνο μια πιο μετριοπαθή εντολή που απαιτούσε εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας μόνο όμως σε αυτές που λαμβάνουν χρήματα από τον ομοσπονδιακά προϋπολογισμό.

Η ψηφοφορία στην υπόθεση της εργοδοτικής εντολής ήταν 6 ψήφοι κατά έναντι 3 υπέρ, με τους φιλελεύθερους δικαστές να διαφωνούν. Η ψηφοφορία στην υπόθεση της υγειονομικής περίθαλψης ήταν 5 προς 4, με τον ανώτατο δικαστή John G. Roberts Jr. και τον δικαστή Brett M. Kavanaugh να προσχωρούν στους φιλελεύθερους δικαστές για να σχηματίσουν πλειοψηφία.


Το σχέδιο Μπάιντεν του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα απαιτούσε από τους εργαζόμενους να εμβολιάζονται για τον κορωνοϊό ή να φορούν μάσκες και να ελέγχονται εβδομαδιαία, και οι εργοδότες δεν θα υποχρεούνταν να πληρώσουν για τα test.


Υπήρχαν εξαιρέσεις για τους εργαζόμενους με θρησκευτικές αντιρρήσεις και εκείνους που δεν έρχονται σε στενή επαφή με άλλα άτομα στις δουλειές τους, όπως εκείνοι που εργάζονται από το σπίτι ή αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.

Μέρη της εντολής σχετικά με την τήρηση αρχείων και τις μάσκες είχαν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα. Η διοίκηση είχε πει ότι δεν θα επιβάλει την απαίτηση δοκιμών μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου.


Η Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας, (OSHA), είχε εκδώσει την εντολή το Νοέμβριο και αφορούσε περισσότερους από 84 εκατομμύρια εργαζόμενους. Ο OSHA εκτιμούσε ότι θα ανάγκαζε 22 συνολικά εκατομμύρια εργαζομένους να εμβολιαστούν. Τα σχέδια αυτά όμως τα απέρριψε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

Σε προφορικές συζητήσεις σε ειδική συνεδρίαση την Παρασκευή, τα μέλη της συντηρητικής πλειοψηφίας του δικαστηρίου φάνηκαν αμφίβολα ότι η κυβέρνηση είχε την εξουσιοδότηση του Κογκρέσου να επιβάλει τους αναγκαστικούς εμβολιασμούς.


Μια διαιρεμένη ομάδα τριών δικαστών του Εφετείου των ΗΠΑ για την Έκτη Περιοχή, στο Σινσινάτι, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εντολή για τους μεγάλους εργοδότες φαίνεται να είναι νόμιμη.

«Το στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο Covid-19 εξαπλώνεται, μεταλλάσσεται, σκοτώνει και εμποδίζει την ασφαλή επιστροφή των Αμερικανών εργαζομένων στις δουλειές τους», έγραψε η δικαστής Jane B. Stranch για την πλειοψηφία. «Για την προστασία των εργαζομένων, ο OSHA μπορεί και πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στους κινδύνους καθώς αυτοί εξελίσσονται».

Διαφωνώντας, ο δικαστής Joan L. Larsen έγραψε ότι η κυβέρνηση "πιθανότατα στερείται εξουσιοδότησης από το Κογκρέσο" για να επιβάλει την απαίτηση εμβολίου ή rapid-test.


«Η εντολή στοχεύει άμεσα στην προστασία των μη εμβολιασμένων από τις δικές τους επιλογές», έγραψε. «Τα εμβόλια είναι ελεύθερα διαθέσιμα και τα μη εμβολιασμένα άτομα μπορούν να επιλέξουν να προστατευτούν ανά πάσα στιγμή».pronews.gr
Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]