ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ από τον υπολογιστή της δουλειάς και γιατί

Μπορεί να δει πράγματα ο εργοδότης σας που δε θα θέλατε

Αν δεν το γνωρίζετε υπάρχει ειδικό software, το οποίο μπορεί να είναι ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε στη δουλειά, ώστε ο εργοδότης σας να ελέγχει κάθε site που επισκέπτεστε, κάθε e-mail που στέλνετε, ακόμα και τους κωδικούς που αποθηκεύετε.


Καλό είναι να προσέχουμε τι μοιραζόμαστε με τον χώρο εργασίας μας – όχι μόνο γιατί δίνουμε πρόσβαση σε κάθε μη παραγωγική στιγμή της εργάσιμης ημέρας, αλλά επειδή καλό είναι να κρατάμε μερικά πράγματα για τον προσωπικό μας υπολογιστή.
Αυτά είναι τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ στον επαγγελματικό υπολογιστή:
Δεν αποθηκεύουμε προσωπικούς κωδικούς ή προσωπικές πληροφορίες (όπως τους κωδικούς του taxisnet). Ο εργοδότης μας έχει τη δυνατότητα να τους βρει και να τους χρησιμοποιήσει όπως νομίζει.
Δεν μπαίνουμε στα social media ούτε βλέπουμε Netflix – γενικά, δεν κάνουμε τίποτα αντιπαραγωγικό, γιατί μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ.
Δεν μιλάμε για συναδέλφους ή, ακόμη χειρότερα, τον διευθυντή μας μέσω μηνυμάτων γιατί μπορεί να δει τα πάντα.
Δεν αναζητούμε νέες θέσεις εργασίας ούτε μέσω LinkedIn, για προφανείς λόγους.
Δεν ασχολούμαστε με την part-time δουλειά που ενδεχομένως έχουμε, εκτός κι αν θέλουμε να δει η εταιρεία πως μας πληρώνει για να εργαζόμαστε για άλλους.
Δεν προσπαθούμε να αφαιρέσουμε το software που μας ελέγχει – ναι, είναι μία πράξη αντίστασης που μας βάζει σε πειρασμό, αλλά θα τραβήξουμε την προσοχή για όλους τους λάθος λόγους.


NEWS.GR

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *