ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες είναι πρώτες στη λίστα - Πότε θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα
Το σχέδιο «απόσυρσης» ηλεκτρικών συσκευών
Unsplash

Έρχεται πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών ηλεκτρικών συσκευών - Όσα πρέπει να γνωρίζετε


Η κυβέρνηση θα προχωρήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση. Σύμφωνα με το Mega το πρόγραμμα θα αφορά εκτός από νοικοκυριά και επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα καλύπτει την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων, κουζίνας, πλυντηρίων ρούχων και πιάτων και η επιδότηση θα φτάνει μέχρι και το 50%. Προϋπόθεση είναι οι συσκευές να αντικατασταθούν με καινούργιες, νέας τεχνολογίας, ενώ κριτήριο θα αποτελέσει το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα.


«Θέλουμε το πρόγραμμα απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών να λειτουργήσει το πρώτο εξάμηνο του έτους για όλους τους Έλληνες και το επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί εάν θα υπάρχει συγκριτική αξιολόγηση ή χρονική προτεραιότητα για τους δικαιούχους» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Παράλληλα ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι το εν λόγω πρόγραμμα θα αφορά κυρίως σε συσκευές που είναι ενεργοβόρες, όπως είναι τα κλιματιστικά γιατί πολλά σπίτια δεν χρησιμοποιούν πλέον πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και κάποιες πολυκατοικίες θερμαίνονται με κλιματιστικά. «Θέλουμε να αντικαταστήσουμε τα παλαιά κλιματιστικά των νοικοκυριών με καινούρια πολύ πιο χαμηλότερης κατανάλωσης και πολύ καλύτερης απόδοσης διότι τα παλαιά είναι ενεργοβόρα και κάνουν κακό στο περιβάλλον», τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα αναμένεται να συμπεριληφθούν και τα ψυγεία. Όπως είπε για το πρόγραμμα «σκεφτόμαστε και τα ψυγεία. Γιατί είναι συσκευές που λειτουργούν όλο τον χρόνο και αν είναι παλιό και ο κινητήρας μπορεί να έχει κάποιου είδους βλάβη που δεν την καταλαβαίνει πάντα ένα νοικοκυριό, έρχονται τεράστιοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και δεν ξέρουν από πού προέρχεται αυτό».
 Newsbomb.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]