ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


Θύμα ψευτογιατρού: «Τράβηξα του Χριστού τα πάθη. Έμεινα ανάπηρος κατά 85%»

Συνεχίζεται με καταθέσεις-φωτιά η δίκη του ψευτογιατρού

Σοκάρουν οι καταθέσεις θυμάτων του ψευτογιατρού στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας


Με γαϊδουράγκαθα, χόρτα κι ένα σιδερένιο εξάρτημα επιχείρησε να γιατρέψει ο ψευτογιατρός Dr Kontos ένα από τα θύματά του, καθιστώντας ανάπηρο κατά 85%.

Με την συγκλονιστική ιστορία ενος ακόμη θυματος του ψευτογιατρού ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.


Ο μάρτυρας, υποβλήθηκε από τον 48χρονο βασικό κατηγορούμενο και τρεις συνεργούς του ιατρούς, ιδιωτικής κλινικής του Κέντρου της Αθήνας, σε εγχείρηση, κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό, του έβαλαν ένα σιδερένιο «κλωβό», καθώς είχε τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη λόγω πτώσεως από αλεξίπτωτο το 2014. Αποτέλεσμα της επέμβασης ήταν να καταστεί ανάπηρος σε ποσοστό 85%.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, περπατούσε κανονικά αλλά είχε κάποια κινητικά προβλήματα, πριν τη γνωριμία του με τον ψευτογιατρό το 2018, όταν του συστήθηκε ως διακεκριμένος ορθοπεδικός-χειρούργος, διεθνούς φήμης που χειρουργούσε κυρίως σε Γαλλία και Ελβετία.

«Τον Ιούνιο 2014 είχα ένα ατύχημα με το αλεξίπτωτο, χτύπησα σοβαρά και υποβλήθηκα σε σπονδυλοδεσία. Έμεινα τρεις μήνες στο νοσοκομείο και ο γιατρός μου, μου είπε ότι θα μείνεις με αυτά τα προβλήματα για όλη σου τη ζωή. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να τονώσω τον εαυτό μου. Καθημερινά έκανα κολύμβηση αλλά δεν μπορούσα να περπατήσω. Το 2018 Μάρτιο άρχισε η επαφή με τον κατηγορούμενο. Έψαχνα παντού για γιατρούς, Γερμανία, Αγγλία.Έψαχνα να βρω την υγεία μου, σωτηρία. Μου είπαν «μάθε να ζεις με αυτό», έχει τραυματιστεί ο νωτιαίος μυελός αλλά δε το δεχόμουν» περιέγραψε ο μάρτυρας στην κατάθεση του.


Στις αρχές Μαρτίου 2018 πήγε σε κλινική, όπου του σύστησαν τον κατηγορούμενο, ως χειρουργό ορθοπεδικό, που χειρουργεί στη Γαλλία, την Αγγλία, την Αμερική. «Του έδειξα ακτινογραφία και μου είπε «όλα γίνονται, θα σε κάνω να παίξεις και μπάλα». Μου είπε ότι η θεραπεία θα γίνει με βλαστοκύτταρα, θα αποκατασταθεί η βλάβη με χειρουργείο. Μου έστειλε email με οδηγίες, έτρωγα για έξι μήνες και έτρωγα γαϊδουράγκαθο, χόρτα καθημερινά και έπαιρνα 12 χάπια. Μου είπε μόνο στο εξωτερικό γίνεται το χειρουργείο. Μου απαγόρευσε να τρώω κρέατα, αρνί, χοιρινό και μοσχάρι και να μην έχω σεξουαλική ζωή καθόλου. Μέσα Ιουνίου, μου είπε να κάνω αξονική και μαγνητική» ανέφερε ο μάρτυρας.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου τον ειδοποίησαν ότι έφτασα το μόσχευμα για την επέμβαση του.

«Στις 5 Οκτωβρίου ανεβαίνω Αθήνα και στις 8 Οκτωβρίου, ήρθε στο σπίτι γιου μου και του έδωσα 20.000 ευρώ μετρητα. Μου είπε ότι το μόσχευμα κάνει 54.000 ευρώ αλλά εκείνος το πήρε σε καλύτερη τιμή. Μου είπε ότι στις 10 του μήνα μπαίνεις στην κλινική. Πήγαμε στο γραφείο Δ.Π. και εκείνος με χαμόγελο μου έγραψε με μολύβι στο χαρτί «έχεις πάθεις αυτό, θα αφαιρεθεί αυτό το κομμάτι και θα μπει το μόσχευμα. Μου είπε να είσαι σίγουρος ότι θα περπατήσεις. Θα βγει ο σπόνδυλος Θ12 και θα μπει μόσχευμα».

Στη συνέχεια όπως εξήγησε ο μάρτυρας στο δωμάτιο του τον επισκέφθηκε και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα και κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο οποίος συμμετείχε στο χειρουργείο του μαζί με ένα ακόμα γιατρό. «Ο πρώην υπουργός μου είπε θα κάνω μία πολύωρη επέμβαση και πως δουλειά του είναι να ανοίξει το θώρακα για να φτάσει ο άλλος γιατρός πίσω. Μου είπε ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει για να περπατήσω.
Εγώ ξύπνησα 4 η ώρα το απόγευμα στην εντατική. Ο πρώτος με επισκέφθηκε ήταν ο «ψευτογιατρός» με ιατρικά ρούχα. Μετά με ανέβασαν στον όροφο. Ο «ψευτογιατρός» μου είπε πως «όλα πηγαν καλά και θα περπατήσεις σύντομα». Εγώ πονούσα σαν να με έχουν σουβλίσει. Μου έβγαλαν όλο το πλευρό. Μου είπε ότι αφαίρεσαν μέρος του πλευρού για να μπορεί να πάει από μπροστά πίσω» είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ο «ψευτογιατρός» ζητησε 50.000 ευρώ, αλλά εκείνος έδωσε 20.000 ευρώ στο λογιστήριο.

«Στις 16 του μήνα βγήκα από τη κλινική με φρικτούς πόνους. Μου έχουν γράψει και μία ουσία που είναι ναρκωτική. Τους είπα και για την κύστη μου και είπαν θα αποκατασταθεί. Μου είχε πει μία τακτική ο «ψευτογιατρός», να πρίζομαι να πονάω και να πηγαίνω τουαλέτα. Του Χριστού τα πάθη δηλαδή τραβούσα. Ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι και μου πήρε άλλα 30.000 ευρώ. Ήμουν χάλια ζωντανός- νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα πυρετό, 40. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα αυτή ήταν η κατάσταση μου» ανέφερε ο μάρτυρας.

Περιγράφοντας τον ψευτογιατρό, ο μάρτυρας εξήγησε πως είχε ακόμα και στην κλινική την εικόνα του μεγαλογιατρού. «Με τη πειθώ του και τη αγιοσύνη του, έλεγες αυτός είναι «άγιος άνθρωπος». Είχε πειθώ, μιλούσε με ιατρικούς όρους, συζητούσε πάντα για την θρησκεία, μου έλεγε ότι έκανε καλά το βασιλιά του Σουδάν» είπε ο μάρτυρας.

Ο ψευτογιατρός του είπε ότι θα έπρεπε να κάνει και ενέσεις βλαστοκυττάρων, τέσσερις έναντι 7.000 ευρώ η μία, ενώ όταν ο ασθενής βρισκόταν στη Ρόδο του είπε ότι ότι υπήρχαν και κάποια χάπια από την Αγγλία που κάνουν 15.000 ευρώ αλλά του είπε ότι δεν έχει αλλά χρήματα να του δώσει.

«Του είχα πει ότι εάν περπατήσω θα του γράψω ένα σπιτάκι στη θάλασσα που έχω.Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει «με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει, τι θα γίνει;» Του απάντησα όταν περπατήσω θα στο δώσω. Δεν έχω πια αναπνοή, δύο χρόνια δεν μπορώ να μπω στη θάλασσα.Είμαι χειρότερα από πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό, κάθε μέρα έχω πυρετό. Θα μπορούσα να μην έχω κάνει χειρουργείο. Εγώ πήγα εκεί για να περπατήσω. Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως είναι ομάδα. Πως με βάζουν εμένα μέσα με 82% αναπηρία αφού ξέρουν ότι δε θα γίνω καλά; Ας μου ζητούσαν 20.000 ευρώ να τους τα δώσω. Πλέον έχω αναπηρία 85% εφ όρου ζωής. Έπρεπε να μου πουν όπως οι άλλοι γιατροί ότι δε γίνεται τίποτα. Πέρασα όλα αυτά, ταλαιπώρησα του δικούς μου ανθρώπους για να με κοροϊδεύουν οι κατηγορούμενοι» κατέληξε ο μάρτυρας.


Newsbomb.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]