ΝΕΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Ηλεκτρονική εφημερίδα τού Ν. Πιερίας !!!


UFO στον Όλυμπο...! Φωτογραφίες, μαρτυρίες και ...λογοτεχνικές αποκαλύψεις...! Τι συμβαίνει στο μυθικό βουνό; Όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Αποτύπωση μαρτυριών και σχετικών θεμάτων από το διαδίκτυο. Οι μαρτυρίες, τα μυστήρια, η αλήθεια πίσω από όλα αυτά...
[ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ UFO...]

Όλυμπος. Συμπαντική ενέργεια, 59 κορφές πάνω απο τα 2000μ. κι ο Μύτικας στα 2918,8μ. Είναι πολύ εύκολο να...
πληκτρολογήσεις στον ιστότοπο του google.gr για “ΑΤΙΑ ή UFO στον Όλυμπο” και να μην βρεις ειδησεογραφία που έχει ποικιλία στο πως αποτυπώνεται και πως μεταδίδεται.Το σίγουρο είναι ότι τα συγκεκριμένα…φαινόμενα αποτελούσαν πάντα την μεγάλη λατρεία των συνωμοσιολόγων αλλά και αντικείμενο έρευνας για σοβαρούς αναλυτές και δημοσιογράφους όσον αφορά την εξωγήινη επίσκεψη, από “Εκτός Γης Πολιτισμούς από άλλους πλανήτες” που τόνιζε ο ερευνητής και φυσικός Γεώργιος Γκιόλβας στις τοποθετήσεις του.
Έχουν γίνει αμέτρητες εκπομπές, έχουν γραφτεί τεράστιας ποσότητας ερευνητικά και μη άρθρα για τις επισκέψεις εξωγήινων φυλών ή πολιτισμών στο βουνό των δώδεκα Θεών.
Τον Αύγουστο του 2015 το briefingnews.gr αναφέρει στο κείμενο τού με τίτλο“Είδαν ΑΤΙΑ στον Όλυμπο στις 15 Ιουλίου”, χαρακτηριστικά: “Την 15/7/2015 και ώρα 1.25 το βράδυ από τον εξώστη του ρετιρέ όπου διαμένω είδα εγώ και η σύζηγος μου τρείς φωτεινούς δίσκους πολύ μεγάλης διαμέτρου. Εκείνο το βράδυ είχε σύννεφα. Τα ΑΤΙΑ ήταν πάνω από τα σύννεφα. Στην αρχή εμφανίστηκε το πρώτο και σε μερικά δεπτερόλεπτα άλλα δυο. Έμειναν για περίπου 1-3 λεπτά και έπειτα άρχισαν να κινούνται πολύ αργά προς τον Όλυμπο με σταθερή πορεία. Φθάνοντας στον Όλυμπο εκτέλεσαν κάθοδο προς το βουνό ένα -ένα. Όλα έδειχναν πως εκτελούσαν ελιγμούς ελλιμενισμού και προσέγγισης προς την βάση τους…Όλη αυτή η δραστηριότητα κράτησε περίπου 5-7 λεπτά…” αναφέρεται για την επιστολή του Ναυπηγού-Μηχανολόγου Κ.Σ. στην εν λόγω σελίδα.

Τον Μάρτιο του 2020 το Larisanewς.gr σταχυολογεί το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Γεωργόπουλου όπου αναφέρει χαρακτηριστικά πως: “Τα μέρη στα οποία έχει καταγραφεί έντονη δραστηριότητα UFO είναι: Ο Όλυμπος, ο Λόφος Γορίτσας, οι Δελφοί, τα EADS Kρήτης, η πυραμίδα του Ταύγετου, το Καλαμίτσι Γεωργιούπολης, η Στάγειρα Χαλκιδικής, το σπήλαιο Κουκλεσίου και οι Χαράδρες Κρήτης.
Ο Πλούταρχος είχε πει σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του πως ο Λούκουλλος είχε παρατάξει τα στρατεύματα του σε θέση μάχης όταν ξαφνικά ο αέρας σχίστηκε και ανάμεσα στα δύο στρατεύματα έπεσε ένα φλεγόμενο σώμα σε σχήμα πιθαριού. Οι δύο παρατάξεις εγκατέλειψαν τη μάχη μετά την εμφάνιση του αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου”, αναφέρει ο γνωστός ερευνητής βάζοντας και την αρχαία ελληνική μυθιστορία στο κείμενό του.

Για ανεξήγητα φαινόμενα έγραψε και το zougla.gr τον Αύγουστο του 2014,όταν αναφέρει χαρακτηριστικά πως: “Την πεποίθηση ότι κατέγραψαν Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα -και μάλιστα τρία- έχουν κάποιοι νεαροί, οι οποίοι βρέθηκαν στον Όλυμπο¨παραθέτωντας βίντεο από τα Καζάνια Ολύμπου, που μπορείτε να δείτε εδώ:

https://youtu.be/ic5TF5ZM9qo

Τα Αγνώστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα όπως αναφέρονται ή Unidentified Flying Object στην αγγλική απόδοση παραμένουν μέχρι σήμερα, το πιο όμορφο κομμάτι ανάμεσα στην μυθιστορία και την πραγματικότητα στο βουνό των δώδεκα Θεών. Εξάλλου μυθιστορία σημαίνει και…μύηση στην πραγματική ιστορία, αφού μυθολογία εξού και μύηση στον πραγματικό λόγο, με την κωδικοποίηση να ξεπερνά κάθε φαντασία…!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ
που εστάλησαν στο OlymposVoice.blogspot.com


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ
που εστάλησαν στο OlymposVoice.blogspot.com


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ
που εστάλησαν στο OlymposVoice.blogspot.com


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ
που εστάλησαν στο OlymposVoice.blogspot.com

https://www.larisanew.gr/a-t-i-a-ufo-ston-olybo-otan-i-mythistoria-synanta-tin-pragmatikotita/

Τις προσωπικές μαρτυρίες αλλά και εμπειρίες, καταγράφει και η λογοτεχνία, μεταξύ του μύθου και της πραγματικότητας, κατάθεση με ερωτηματικά, πλην όμως εμπνευσμένα από θεάσεις...
***


Χαρακτηριστικά ποιήματα χαικού από τη συλλογή ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΒΗΘΡΙΔΕΣεκδοσεις ΟΣΤΡΙΑΈνα άλλο συμβάν περιγράφεται στο μυθιστόρημα Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗ ΓΟΡΓΟΝΑ...του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου.
Φαντασία, μύθος, εμπειρία, ή μεταφορά περιγραφής "αυτόπτων μαρτύρων;"
Σημασία έχει η καταγραφή, που μοιάζει με δεκάδες άλλες μαρτυρίες!

***

[...] Τη σκέψη του σταμάτησε ένα φως που έπιασε η άκρη του ματιού του. Ένα φως, σαν μικρό αστέρι, που κινούνταν από την κορυφή του Ολύμπου, ευθεία ανατολικά προς το φεγγάρι. Κάτι του θύμισε αυτό το φως. Άνοιξε τα μάτια του.Σηκώθηκε να το δει καλύτερα. Πολύ χαμηλά για δορυφόρος. Περίεργη πορεία για πτήση αεροπλάνου ή ελικοπτέρου. Κανένας θόρυβος μες την ησυχία της νύχτας. Η μικρή στρόγγυλη μπαλίτσα φωτός, πλησίαζε προς την κάτω πλευρά του φεγγαριού. Ξαφνικά η φωτεινή μπαλίτσα σταμάτησε.Έμεινε εκεί καρφιτσωμένη στον ουρανό. Έβγαλε το κινητό και άρχισε να «γράφει» για του λόγου το αληθές. Χάθηκε ξαφνικά από τα μάτια του.Πήγε στην άκρη του μπαλκονιού. Κοίταξε τον ουρανό. Δεξιά, αριστερά….Τίποτα. Κοίταξε και ξανακοίταξε το βίντεο 10΄΄ που είχε στο κινητό.
«Ούτε μεθυσμένος είμαι…ούτε ονειρεύομαι. Τι ήταν αυτό;Δεύτερη φορά σε 5-6 χρόνια…Τι είναι αυτά τα φώτα σαν πολυέλεος στον Όλυμπο;»
Έψαξε πάλι τον ουρανό με τα μάτια του. Ο "κάγκουρας" με τη μουσική τέρμα, στη διαπασών με ένα νταλκαδιάρικο τραγούδι να ακούγεται σε ολόκληρο το σύμπαν, περνούσε πάλι από τη γειτονιά, με φρεναρίσματα και σπιναρίσματα στις στροφές, ταράσσοντας τη γαλήνη της νύχτας.Ο καθένας με τον πόνο του.
Πήγε για ύπνο.

Σελ 382-383

Η ιστορία και οι θρύλοι που συνοδεύουν αυτόν τον τόπο
https://www.tanea.gr/2019/09/30/greece/olympos-ta-mystiria-pou-tyligoun-tin-katoikia-ton-theon/

Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, και το δεύτερο ψηλότερο στα Βαλκάνια με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας.

Όμως ο λόγος που είναι διάσημος δεν είναι η επιβλητικότητα ή η γεωλογική του σημασία, αλλά η μυθολογία, η ιστορία και οι θρύλοι που συνοδεύουν αυτόν τον τόπο.
Στην ψηλότερη κορυφή του, που ονομάζεται Μύτικας (2.918m), είναι αδύνατη η επιβίωση του ανθρώπου· έτσι σύμφωνα με τη μυθολογία οι μονοί που μπορούσαν να βρίσκονται εκεί ήταν οι θεοί.

Τα μυστήρια του Ολύμπου…

Αν ψάξεις για τον Όλυμπο θα διαβάσεις αμέτρητες ιστορίες, μύθους, γεγονότα, μαρτυρίες και εικασίες που ξεπερνούν ακόμα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εύκολα θα διαπιστώσεις πως οι θρύλοι καλύπτουν κάθε κορυφή και πλαγιά του. Από ιστορίες για νεραϊδότοπους, επισκέψεις ιπτάμενων δίσκων στο «μπαλκόνι» του Δία μέχρι ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία κ.α. Αποδείξεις δεν έχουμε να παραθέσουμε μα οι μύθοι και ιστορίες πάντα γοητεύουν. Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες που πλανώνται γύρω από αυτό το ιερό βουνό…

#1. Το Στεφάνι του Δία

Λέγεται ότι κατά την ανατολή του ήλιου οι σκιές που δημιουργούνται στην κόψη του βουνού στην κορυφή Στεφάνι (3η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου), απεικονίζουν το πρόσωπο του Δία με εμφανή τα χαρακτηριστικά του. Η τοποθεσία που φαίνεται το πρόσωπο του Δία έχει ονομαστεί «Ο θρόνος του Δία».

#2. Οι πυραμίδες του Ολύμπου

Σύμφωνα με την παράδοση και την εκτίμηση μελετητών οι πυραμοειδές κορυφές του Ολύμπου δεν είναι τυχαίες. Οι πυραμίδες δημιουργήθηκαν τους αρχαίους χρόνους, στις κορυφές τους βρίσκονται οι περιοχές Τούμπα, Αγ. Αντώνιος και Προφήτης Ηλίας αντίστοιχα.
Ένα βασικό στοιχείο για τις πυραμίδες είναι οι αποστάσεις και οι μοίρες που σχηματίζουν οι γωνίες τους. Σύμφωνα με έρευνες την ίδια ακριβώς γωνία έχουν και τα 3 αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα στον ουρανό (οι λεγόμενες «Τρείς Βασιλείες»). Από τα τρία αυτά άστρα, τα δύο είναι σε ευθεία γραμμή και το τρίτο απέχει 27 μοίρες. Ενώ ακριβώς το ίδιο παρατηρείται στις πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο. Έτσι ξεκινούν νέες ιστορίες και μύθοι, για το κατά πόσο είναι φυσικές ή τεχνητές οι πυραμίδες του Ολύμπου.

#3. U.F.O στον Όλυμπο;

Φήμες έχουν σκορπίσει για ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο να κάνει την εμφάνιση του στους νομούς Πιερίας και Μαγνησίας και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων το έχουν δει εμφανίζεται με τρομερή ταχύτητα από τη θάλασσα και σε δευτερόλεπτα φτάνει στην κορφή του Ολύμπου και εξαφανίζεται από πίσω του.
Όπως είναι φυσικό οι ιστορίες και οι μύθοι για εξωγήινους και όντα μονοπωλούν τις συζητήσεις. Οι λογικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δοκιμές αεροσκάφους που μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί από το στρατό.

#4. Η Εκκλησία του Προφήτη Ηλία

Πολλοί είναι οι κάτοικοι αλλά και οι επιστήμονες, οι οποίοι έχουν αναφέρει πως στην περιοχή που βρίσκεται η Εκκλησία του προφήτη Ηλία στον Όλυμπο, υπάρχουν πολύ ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Οι μαρτυρίες πολλών παρευρισκόμενων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της εκκλησίας, υποστηρίζουν την αίσθηση της ανατριχίλας καθώς και να σηκώνονται τα μαλλιά τους από την ισχυρή ηλεκτρική φόρτιση του χώρου.

#5. Πόρτες του Ολύμπου (Σπήλαιο Τσακαλόπετρας)

Η περιοχή Πόρτες του Ολύμπου, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα γεωμαγνητικά μέρη της Ελλάδας. Η σπηλιά της Τσακαλόπετρας έχει μακρά ιστορία αφού στην εποχή της τουρκοκρατίας, αποτέλεσε σημείο συγκεντρώσεων της Φιλικής Εταιρείας. Επίσης λέγεται ότι το ισχυρό γεωμαγνητικό και ηλεκτρικό πεδίο, με το οποίο είναι φορτισμένη η σπηλιά έχει κινήσει το ενδιαφέρον και επιστημόνων της ΝΑSΑ ώστε να κάνουν πειράματα. Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει ένα Εκκλησάκι στο οποίο η Φιλική Εταιρεία είχε αφήσει έγγραφα-εντολές προς τους κατοίκους, τα οποία σώζονται μέχρι και σήμερα.

#6. Οι Πιερίδες Μούσες

Ο μύθος των Πιερίδων μουσών, είναι πολύ γνωστός στους κατοίκους των χωριών γύρω από τα Πιέρια Όρη. Σε αυτήν την περιοχή θα ακούσεις αρκετές ιστορίες μυστήριων φαινομένων. Βοσκοί, εργάτες, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, έχουν αναφέρει ότι έβλεπαν γυμνές κοπέλες να χορεύουν στο δάσος τραγουδώντας, χαρακτηρίζοντας ως Μούσες.
Στην ελληνική μυθολογία οι Πιερίδες Νύμφες ήταν οι εννέα θυγατέρες του Πιέρου και της Ευίππης, και διέμεναν στην Πιερία.
Επειδή τραγουδούσαν πολύ ωραία, οι Πιερίδες θέλησαν κάποτε να συναγωνισθούν τις Μούσες και ανέβηκαν στον Ελικώνα.
Οι Μούσες όμως νίκησαν στον συναγωνισμό στο τραγούδι τις Πιερίδες και για να τις τιμωρήσουν τις μεταμόρφωσαν σε κίσσες (είδος πτηνού).****


ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ "έπαιξε" αυτές τις μέρες παγκοσμίως με τίτλο:

Εξωγήινοι στην Ιρλανδία: Αναφορές για UFO - 8 περιπτώσεις το 2021 με «λευκά φώτα» και «παράξενες εικόνες»
olymposvoice.blogspot.com
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Τα «NEA PIERIAS» δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των αναρτήσεων που μας στέλνουν οι αναγνώστες. Υπεύθυνος για την κάθε ανάρτηση είναι μόνο το άτομο που φαίνεται ως συγγραφέας του άρθρου.
Το ιστολόγιο «NEA PIERIAS» δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε αναρτήσεις και μηνύματα αναγνωστών και οι διαχειριστές-συνεργάτες-αρθογράφοι δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο άρθρων των οποίων γίνετε αναδημοσίευση από άλλα sites για τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια του περιεχόμενό τους καθώς και καμία ευθύνη για μηνύματα που θίγουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων ή κατοχυρωμένου υλικού

[blogger][facebook]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget